top of page
Lightair luchtreinigers / CellFlow technologie in detail

CellFlow Technologie in detail

Met de Cellflow techniek brengt Lightair haar nieuwste gepatenteerde en ongeëvenaarde techniek op de markt. De CellFlow technologie combineert een gepatenteerd, type statisch high velocity polymeer filter met een zogenaamde "umbrella" ionisatie techniek. Maar wat betekent dat nu?

Lightair CellFlow technologie

De CellFlow Pro900 luchtreiniger haalt net als elke andere filter luchtreiniger lucht door het filter met behulp van een ventilator. Afhankelijk van de gekozen stand wordt er tot wel 950 m3 lucht per uur door het filter geleid. Aan de voorzijde van de luchtreiniger wordt een zogenaamd ionen scherm gegenereerd waar de lucht langs geleid wordt. De vuildeeltjes in de lucht krijgen hier een negatieve lading mee zodat ze in het spiraalvormige filter neerslaan. De CellFlow heeft een pre-filter dat de grotere deeltjes verwijdert. Achter het apparaat wordt schone lucht vervolgens uitgeblazen.

Normaliter heeft een filter gaatjes waar de lucht door geleid wordt. De grootte van de gaatjes bepaalt hoe groot of hoe klein het kleinste deeltje is dat door het filter gaat. Dit zijn de classificaties die u bij een HEPA filter ziet. Een goed HEPA filter is zeer fijnmazig en houdt deeltjes tegen tot zo'n 0.3 micron. Dat lijkt veel maar als we dan bedenken dat zo'n 90% van de deeltjes in de lucht kleiner is dan 0.1 micron dan is dat ineens niet zo goed meer. Ook kost het veel energie om lucht door een dergelijk fijnmazig filter te leiden. 

Door het unieke ontwerp van het filter worden de deeltjes langs een spiraalvormig filter geleid die als het ware werkt als een grote magneet voor de deeltjes die middels ionisatie ene lading mee gekregen hebben. Door de lage luchtweerstand die zo gecreëerd wordt, werkt de luchtreiniger stiller en verbruikt de CellFlow minder energie dan andere, traditionele filter luchtreinigers. Het filter gaat tot 18 maanden mee. 

10_collector_blue-300x300.png

"De toekomst zal draaien om luchtreiniging technieken die in staat zijn (ultra) fijnstof te verwijderen."

Verwijder (ultra) fijnstof

In de toekomst zal het steeds meer draaien om luchtreiniging technieken die in staat zijn (ultra) fijnstof te verwijderen. Het zijn juist deze deeltjes die de grootste bedreiging vormen voor onze gezondheid. 

Fijnstof zijn alle deeltjes kleiner dan 2,5 micron (PM2.5). Ultra fijnstof zijn deeltjes kleiner dan 0,1 micron (PM0.1). Onderzoek toont aan dat 90% van de deeltjes in de lucht, waaronder smog, uitstoot van verkeer, schimmelsporen en virussen, in deze laatste categorie vallen. Het is dan ook belangrijk dat een luchtreiniger in staat is om deze deeltjes te verwijderen. 

Lightair verwijdert alle deeltjes tot maar liefst PM0.007. Een ongeëvenaarde prestatie die absoluut schone lucht garandeert!

Luchtreiniging fijnstof

Beter dan HEPA luchtreinigers

Net als een luchtreiniger met HEPA filter leidt de Lightair CellFlow luchtreiniger lucht door een filter met behulp van een ventilator, maar dan met wat cruciale verschillen:

  • De CellFlow is in staat deeltjes te verwijderen kleiner dan 0,1 micrometer. Dat is veel kleiner dan zelfs het beste HEPA filter tegen houdt.

  • De CellFlow luchtreinigers zijn stiller dan traditionele luchtreinigers met filter dankzij het unieke ontwerp van het CellFlow filter.

  • Dankzij de lage luchtweerstand van het filter is de CellFlow energiezuiniger dan de meeste HEPA luchtreinigers.

LightAir_CellFlowPro900_office_02_HR.jpg
Fijnstof
LightAir_Symbol_CMYK_New20181127..png

Haal ook uw Health+ certificaat

Haal diep adem!

Gefeliciteerd, u ademt hier schone lucht in.

Het Lightair Health+ pakket houdt de lucht in uw ruimte vrij van virussen en luchtvervuiling. 

virus_test-225x300.png
Bacteria.png
07_finedust-225x300.png
03_pollen-225x300.png
04_mold-225x300.png
02_pollution_text-225x300.png
05_smoke-225x300.png
bottom of page