top of page
Lightair luchtreinigers / Onderzoeksresultaten en testrapporten Lightair luchtreiniger

Vele tevreden klanten gingen u al voor

Wij worden heel blij van de reacties die wij van klanten krijgen over de Lightair luchtreiniger en delen deze graag met u.

 

"Ik heb nu een paar dagen een gehuurd LightAir apparaat in huis staan. Ik heb al jaren astma en haal slechts oppervlakkig adem. Sinds het apparaat hier staat (overdag beneden, 's nachts boven) voel ik met de dag mijn longen verder opengaan. Zoveel lucht heb ik in geen jaren gehad. Ik had redelijke verwachtingen van dit apparaat, maar dat het zo snel en zo veel effect zou hebben, is een complete verrassing!"

Review door Astrid

 

"Onze dochter Britt (14 jaar) heeft al vanaf haar geboorte astma, waar we dure medicijnen voor moesten gebruiken. U leest het goed voor moesten gebruiken, want sinds wij een ion-flow op haar kamer hebben hangen en in de woonkamer hebben staan heeft Britt geen medicijnen meer nodig (dit scheelt per jaar zeker € 600.). Er zijn periodes in het jaar dat Britt extra veel last heeft buiten van benauwd worden, zodra zij dan nu thuis is trekt zij zich een half uurtje terug op haar kamer en is de benauwdheid over. We hadden dit apparaat veel eerder moeten hebben dat had ons heel veel ziekenhuis bezoeken gescheeld. Britt is door de ion flows volledig van haar inhalators af ... wij zijn heel gelukkig met de ion flows en halen opgelucht schone adem."

Review door Karin Booltink

 

Lees meer ervaringen van klanten met de Lightair luchtreiniger

reviews Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, luchtreinigers

LightAir luchtreiniger:

Onderzoeken en testrapporten

 

Er zijn inmiddels diverse onderzoeken uitgevoerd naar de prestaties van de Lightair IonFlow luchtreiniger. Zo weten we dat de Lightair IonFlow luchtreiniger effectief (ultra) fijnstof, bacteriën, virussen en schimmels verwijdert. Baanbrekend onderzoek toont aan dat de high density ionisator van de Lightair luchtreiniger zelfs het influenza virus verwijdert en deactiveert!

 

Testresultaten LightAir ionflow luchtreiniger

De Lightair IonFlow luchtreiniger is een Zweeds product en is in Zweden uitvoerig getest en onderzocht. Testen uitgevoerd door het onafhankelijke Zweeds Nationaal Test & Onderzoeksbureau (SP) bewijzen dat de Lightair IonFlow luchtreinigers 99,94% van alle zwevende vervuiling in de lucht verwijderen. Andere testen uitgevoerd door ditzelfde instituut tonen aan dat het rendement van de Lightair IonFlow luchtreinigers in de tijd gelijk blijft en dat er tijdens de ionisatie geen schadelijke ozon vrij komt.  

 

Testrapporten Lightair luchtreiniger

Lees hier de diverse testrapporten met betrekking tot de Lightair IonFlow luchtreiniger.

 

1. Lightair deactivieert influenza virus en voorkomt verspreiding van het virus

Nieuw Zweeds onderzoek aan het Karolinska Institutet toont aan dat de Lightair luchtreiniger het griepvirus deactiveert en zo verspreiding van het influenza virus voorkomt. Het onderzoek is gepubliceerd in Nature Scientific Reports, een gerenommeerd wetenschappelijk blad. Voor kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen heeft dit onderzoek enorme implicaties. Maar ook voor het bedrijfsleven kan de inzet van Lightair luchtreinigers tegen influenza enorme kostenbesparingen en een reductie in het ziekteverzuim betekenen!

 

Lees meer: Lightair en influenza virus

 

2. VTT Ozon test: Lightair luchtreiniger ozonvrij

De VTT ozon test toont aan dat de ozonproductie van Lightair IonFlow luchtreinigers onder het meetbare niveau ligt en daarmee gelijk gesteld wordt aan nul.

 

Lees het testrapport: VTT ozon test

 

3. SP luchtreinigers vergelijkingstest: energiezuinig en effectief

Dit benchmark onderzoek toont aan dat de Lightair IonFlow luchtreiniger beter dan de meeste andere luchtreinigers op de markt de kleinste en meest gevaarlijke deeltjes verwijdert. Deze testen zijn in September 2008 uitgevoerd door het onafhankelijk SP technisch onderzoeks instituut in Zweden (onderdeel van het Zweedse ministerie van industrie)

 

Lees het testrapport: SP benchmark test luchtreinigers

 

4. Lightair luchtreiniger verwijdert 88% schimmels in drie uur

Duits onderzoek toont aan dat de gepatenteerde Lightair IonFlow ionisatie luchtreiniger in drie uur na te zijn aangezet 88% van alle in de lucht zwevende schimmels en schimmelsporen heeft verwijderd. Dit nieuws in combinatie met het feit dat de duurzame energiezuinige Lightair luchtreiniger 24/7 aan kan blijven staan waardoor ruimten zeer efficiënt en continu zo goed als schimmel vrij kunnen worden gehouden, maakt hem bij uitstek geschikt voor medische toepassingen waardoor de kans op schimmel en bacterie infecties aanzienlijk wordt gereduceerd. 

 

Lees het testrapport: Lightair verwijdert schimmels

 

5. Fijnstof uitstoot printers en effect Lightair luchtreiniger

In een onderzoek uitgevoerd door VITO België is de fijnstof uitstoot van printers aangetoond en het effect van de Lightair luchtreiniger hierop. Een Lightair luchtreiniger nabij de printer heeft aantoonbaar het beste resultaat.

 

Lees het testrapport: Fijnstof printers & effect Lightair luchtreinigers

 

6. Formaldehyde testrapport (SGS)

Formaldehyde komt vrij uit spaanplaat, MDF, isolatiemateriaal maar ook brandende kaarsen, open haard, haarlak et cetera. Formaldehyde is schadelijk en in hoge concentraties zelfs dodelijk. In een testruimte verwijdert de Lightair luchtreiniger ruim 99% van al het formaldehyde gas dat in de ruimte gebracht is.

 

Lees het testrapport: Lightair verwijdert Formaldehyde

 

7. Bacteriën (luchtmobiel) verwijderingstestrapport (SGS)

De Lightair IonFlow luchtreiniger verwijdert efficiënt in de lucht zwevende bacteriën en bereikt binnen 1 uur al een deeltjesreductie van 91,5%. 

 

Lees het testrapport: Lightair verwijdert bacteriën

 

8. TNO rookkamer testresultaten 

TNO heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de Lightair luchtreiniger in een rookkamer. Het rapport kunt u aavragen via ons contactformulier.

tesrapporten lightair ionflow luchtreiniger, test luchtreinigers

Waarom plaatsen wij deze testrapporten over de Lightair IonFlow luchtreiniger?

Veel leveranciers van luchtreinigers verzuimen de consument goed te informeren over de werkelijke capaciteit van hun luchtreinigers. Zij beschikken niet over testrapporten of niet over het juiste testrapport. Vraag daarom bij aanschaf van een luchtreiniger altijd om een ongecensureerd testrapport in een representatieve ruimte (dus geen test in een ruimte van 1m3) van een onafhankelijk onderzoeksbureau. Lees meer tips waar u op moet letten bij aanschaf van een luchtreiniger.

 

Waar moet u op letten bij het lezen van de testrapporten?

Er zijn vele luchtreinigers op de markt en om een goede vergelijking te kunnen maken is het belangrijk dat u de juiste testrapporten opvraagt en de testresultaten vervolgens correct interpreteert.

 

Testcondities en resultaten

Let bij een testrapport altijd goed op de testcondities waaronder de luchtreiniger in kwestie getest is. Veel luchtreinigers overleggen testrapporten van ruimtes van 1m3. Dit hoeft niet representatief te zijn voor de werking van de luchtreiniger in een normale kamer van bijvoorbeeld 50 m2. Veel luchtreinigers zijn heel effectief in het verwijderen van verontreinigingen uit de lucht direct rond het apparaat, maar zijn niet in staat de hele ruimte goed te reinigen zonder de luchtreinigers in de hoogste stand te moeten zetten met een hoop herrie en een hoog energieverbruik tot gevolg. Door de miljarden negatieve ionen die de Lightair luchtreiniger produceert verspreiden de ionen zich van nature tot in alle hoeken van een kamer tot 125 m3 en doen daar hun werk om de lucht te reinigen.

 

Testrapport ozon uitstoot luchtreiniger

Ozon is schadelijk en veroorzaakt irritatie aan de luchtwegen en branderige ogen. Het is dus belangrijk als u een luchtreiniger overweegt aan te schaffen dat u zeker weet dat deze geen ozon genereert. 

 

Voor wat betreft de ozon uitstoot waarde (soms misleidend gecommuniceerd als "actieve zuurstof") vermelden veel leveranciers dat de uitstoot van hun luchtreiniger op 0 ppm ligt. Dit lijkt niets, echter de grenswaarde voor ozon ligt in Nederland op 0,12 ppm (deeltjes per miljoen) terwijl de FDA (Amerikaanse voedsel en waren autoriteiten) deze grenswaarde zelfs heeft bepaald op 0,05 ppm. De reukgrens voor ozon ligt op 0,04 ppm. Een luchtreiniger die afgerond 0 ppm ozon produceert kan op ppb niveau nog altijd veel te veel ozon genereren. Vraag bij aanschaf van een (ionisatie) luchtreiniger dus ook altijd naar een ozon testrapport van de desbetreffende luchtreiniger. Kan men dit testrapport van de desbetreffende luchtreiniger niet overhandigen dan zegt dit genoeg!

 

De Lightair ionisatie luchtreiniger produceert geen ozon. Althans, hoogwaardige meetapparatuur met een minimum meetwaarde van 0,002 ppm (= 2 ppb => 2 deeltjes per miljard) is niet in staat om ozon uitstoot waar te nemen.

 

Testrapport ionenproductie en concentratie ionen op 1 meter afstand van de luchtreiniger

Het is voor een ionisatie luchtreiniger daarnaast belangrijk te weten hoeveel ionen zich in 1 cm3 lucht bevinden op een afstand van 1 meter van de luchtreiniger (1m3 lucht is gelijk aan 1.000.000 cm3!). Produceert het systeem slechts een aantal miljoen ionen dan kunt u ervan uitgaan dat reiniging niet plaats kan vinden in de gehele ruimte. Hoogstens de lucht in de directe nabijheid van de luchtreiniger zal gereinigd worden. De gepatenteerde Lightair ionisatie luchtreiniger produceert zo'n 30 miljard ionen per seconde zonder daarbij ozon te produceren. Op een meter afstand van het systeem bevinden zich zo`n 250.000 ionen in 1 cm3 lucht. Voldoende om uiteindelijk de lucht in een ruimte van maximaal 125 m3 efficiënt te reinigen.

bottom of page