Luchtkwaliteit in het nieuws

Luchtkwaliteit buitenshuis, maar ook binnenshuis is een belangrijk onderwerp in het nieuws en de politiek. Met name de fijnstof problematiek is al jaren een heet hangijzer in zowel Nederland als België, zeker nu steeds duidelijker wordt hoe schadelijk ultra fijnstof en fijnstof is voor de gezondheid. Vooral in de grote steden wordt nog regelmatig de fijnstofnorm overschreden.

 

Luchtkwaliteit is echter meer dan alleen fijnstof. Onze lucht bevat o.a allergenen, geuren, bacteriën en virussen. Ook hier biedt de Lightair IonFlow high density luchtreiniger uitkomst.

 

Hier vindt u een kleine selectie van artikelen, studies en nieuws omtrent luchtkwaliteit en luchtvervuiling. 

Kijk hier onze presentatie terug over het Health+ luchtreinigingssysteem die afgelopen zondag uitgezonden is bij RTLZ 'Next Level'. Met Health+ wordt 99,9% van alle ultra fijnstof en fijnstof verwijderd en virussen in de lucht. Tevens wordt het risico op virusoverdracht met 97% gereduceerd.

We zien op dit moment veel in...

20/03/2020

Ultra high density ionisatie kan voorkomen dat het Coronavirus zich via de lucht verspreidt. De technologie neutraliseert 97 procent van alle virussen in de lucht en kan daardoor ingezet worden in publieke ruimtes, openbaar vervoer, vliegtuigen, ziekenhuizen, wachtkamers, scholen en kinderdagverblijven, maar ook op wer...

11/01/2018

Een verhoogde concentratie fijnstof kan samen met andere luchtverontreiniging leiden tot ademhalingsproblemen, verergering van astma en COPD klachten.

01/02/2017

Detection of ‘abundant’ magnetite particles raises concerns because of suggested links to Alzheimer’s disease

Toxic nanoparticles from air pollution have been discovered in human brains in “abundant” quantities, a newly published study reveals.

The detection of the particles, in brain tissue from 37 people, raises concer...

01/11/2016

Elk jaar overlijden in Nederland 5.700 mensen aan de gevolgen van het inademen van ongezonde lucht. Ng eens 12.000 mensen belanden met spoed in het ziekenhuis. Ongezonde lucht veroorzaakt en verergert longziekten als astma en COPD. Bescherm uzelf en adem schone lucht.

1. Fijnstof legt duizenden kilometers af. Het passeert landsgrenzen en zo bezien exporteren we als Nederland drie keer meer vervuilde lucht dan we importeren.


2. Hardlopen langs een drukke weg is onverstandig. Een hardloper ademt zeker drie keer zoveel lucht in als normaal.

3. Op je fiets naar het werk gaan is toch gezo...

ZAANDAM - Zaanstad is minder streng dan Amsterdam bij het stellen van grenzen voor kinderen en ouderen, als het gaat om luchtkwaliteit. Vooral auto’s zijn boos