Luchtkwaliteit in het nieuws

Luchtkwaliteit buitenshuis, maar ook binnenshuis is een belangrijk onderwerp in het nieuws en de politiek. Met name de fijnstof problematiek is al jaren een heet hangijzer in zowel Nederland als België, zeker nu steeds duidelijker wordt hoe schadelijk ultra fijnstof en fijnstof is voor de gezondheid. Vooral in de grote steden wordt nog regelmatig de fijnstofnorm overschreden.

 

Luchtkwaliteit is echter meer dan alleen fijnstof. Onze lucht bevat o.a allergenen, geuren, bacteriën en virussen. Ook hier biedt de Lightair IonFlow high density luchtreiniger uitkomst.

 

Hier vindt u een kleine selectie van artikelen, studies en nieuws omtrent luchtkwaliteit en luchtvervuiling. 

Het effect van de snelheidsverhoging van 80 naar 100 km/u op de A13 en de A10 op de luchtkwaliteit blijkt veel groter te zijn dan minister Schültz vooraf stelde. Dit blijkt uit onderzoek van de Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond (DCMR). Ook op de A12 bij Voorburg is de maximumsnelheid verhoogd.

 

In een reactie laat h...

18/10/2013

Het is snikheet of veel te koud, te donker of de zon verblindt. Een kwart van de schoolleiders geeft een ruime onvoldoende voor het binnenklimaat in hun klaslokalen. Dat blijkt uit onderzoek van Het Centrum voor Gezonde Scholen naar schoolgebouwen in België, Nederland en Luxemburg.

 

In 70 procent van de scholen is de te...

15/10/2013

Zwangere vrouwen die veel fijnstof inademen hebben een grote kans op een baby met ondergewicht. Dat blijkt uit een onderzoek dat dinsdag in het vakblad The Lancet Respiratory Medicine verschijnt, meldt SkyNews. Bij het grote Europese onderzoek werkte ook Universiteit Utrecht aan mee.

 

De ho...

Op de basisschool ademen kinderen vijf keer zo veel  schimmels en bacteriën in als thuis. Door deze hoge concentraties komt astma onder leerlingen vaak voor. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. ‘Op school moet je niet ziek worden door wat je inademt’, vindt directeur Michael Rutgers van het Longfonds,...

MAASTRICHT - Een grote meerderheid van de deelnemers aan de D66 Stemtent gisteren op Plein 1992, was het eens met de stelling ‘Ik maak mij zorgen over de luchtkwaliteit’. Van de 89 stemmers op Plein 1992 of via internet, waren er 73 het eens en 16 het oneens met de stelling, zo laat D66 Maastricht weten in een persberi...

Please reload

Uitgelicht

Uitzending Zembla: Geen vuiltje aan de lucht

April 6, 2016

1/5
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoek op tags