Luchtkwaliteit in het nieuws

Luchtkwaliteit buitenshuis, maar ook binnenshuis is een belangrijk onderwerp in het nieuws en de politiek. Met name de fijnstof problematiek is al jaren een heet hangijzer in zowel Nederland als België, zeker nu steeds duidelijker wordt hoe schadelijk ultra fijnstof en fijnstof is voor de gezondheid. Vooral in de grote steden wordt nog regelmatig de fijnstofnorm overschreden.

 

Luchtkwaliteit is echter meer dan alleen fijnstof. Onze lucht bevat o.a allergenen, geuren, bacteriën en virussen. Ook hier biedt de Lightair IonFlow high density luchtreiniger uitkomst.

 

Hier vindt u een kleine selectie van artikelen, studies en nieuws omtrent luchtkwaliteit en luchtvervuiling. 

De lucht in Den Haag is het slechtst van alle onderzochte Nederlandse steden in een onderzoek van van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. De laatste plaats deelt Den Haag met Zaanstad.

 

In totaal onderzocht de WHO 1.600 steden wereldwijd. Op dat lijstje staat Den Haag ongeveer in de middenmoot. Amsterdam, Breda, Rotter...

Dr. Wouter Arrazola de Oñate, directeur van de Vlaamse Vereniging Respiratoire Gezondheidszorg, is een van de prominenten die de open brief ondertekende. Daarin waarschuwen gerenommeerde artsen voor de stijgende gezondheidsrisico's van de Oosterweelverbinding en pleiten ze voor een volledig overkapte ring.

"Vanuit mijn...

Please reload

Uitgelicht

Uitzending Zembla: Geen vuiltje aan de lucht

April 6, 2016

1/5
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoek op tags