Luchtkwaliteit in het nieuws

Luchtkwaliteit buitenshuis, maar ook binnenshuis is een belangrijk onderwerp in het nieuws en de politiek. Met name de fijnstof problematiek is al jaren een heet hangijzer in zowel Nederland als België, zeker nu steeds duidelijker wordt hoe schadelijk ultra fijnstof en fijnstof is voor de gezondheid. Vooral in de grote steden wordt nog regelmatig de fijnstofnorm overschreden.

 

Luchtkwaliteit is echter meer dan alleen fijnstof. Onze lucht bevat o.a allergenen, geuren, bacteriën en virussen. Ook hier biedt de Lightair IonFlow high density luchtreiniger uitkomst.

 

Hier vindt u een kleine selectie van artikelen, studies en nieuws omtrent luchtkwaliteit en luchtvervuiling. 

ARNHEM - De luchtkwaliteit in 40 scholen in Arnhem is onder de maat. Dat stelt een onafhankelijk adviseur na een onderzoek in opdracht van de gemeente Arnhem. Hij nam 40 van de 51 basisscholen onder de loep en constateert bij álle scholen problemen.

 

Adequaat aangepakt
18 schoolgebouwen zijn inmiddels 'adequaat aan...

Door gebruik te maken van een interactieve online kaart kan de mate van luchtvervuiling per locatie worden bijgehouden. VolgensIPS overlijden er jaarlijks zo’n 3 miljoen mensen als gevolg van luchtvervuiling. De kaart, die is ontwikkeld door Air Quality Index China, maakt continu gebruik van gegevens van meer dan 8 dui...

28/09/2015

De ongezonde lucht in de stad heeft ook Brussel bereikt. De Partij voor de Dieren meldt dat er vragen over zijn gesteld in het Europese parlement.

 

De luchtkwaliteit op verschillende belangrijke verkeersaders in de stad voldoet niet aan de norm. De Overtoom, de Valkenburgerstraat en andere plekken in de stad zijn niet s...

Een gratis app kan uw werknemers helpen om de luchtkwaliteit in hun werkomgeving vast te stellen. Zo kunnen werknemers die gevoelig zijn voor luchtvervuiling er bij veel smog bijvoorbeeld voor kiezen om met het openbaar vervoer naar hun werk komen, in plaats van op de fiets.

 

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu...

SCHIPHOL - De hoeveelheid ultrafijnstof rond Schiphol is zorgwekkend hoog. Vliegtuigen blijken bij start en landing tot 300.000 van deze zeer schadelijke nanodeeltjes per kubieke centimeter uit te stoten.

Dat is in pieken vele malen meer dan in steden, concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu...

Swedish engineers design the perfect solution to reduce the spread of influenza in homes, schools, hospitals, doctor clinics and offices.

The only air purifier in the world that has been proven to reduce the infectivity of viruses in the air through scientific studies which have been peer reviewed and published in one...

23/09/2015

Het kabinet tekent beroep aan tegen de uitspraak van de rechter dat Nederland meer moet ondernemen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu, PvdA) in een brief aan de Tweede Kamer.

 

De uitspraak afgelopen juni in de zaak die milieuorganisatie Urgenda t...

Vandaag lanceert staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) de vernieuwde luchtkwaliteitsapp. Met deze nieuwe, gratis app kan iedereen voor zichzelf bepalen of de concentraties ozon, stikstofdioxide en fijn stof nu en in de komende dagen, in de eigen leefomgeving te hoog zijn. Mensen die gevoelig zijn v...

22/09/2015

Zondag 20 september kon je in België fietsen en wandelen in de autovrije centra van wel 33 steden en gemeenten. De autoloze zondag was niet alleen een succes door het prachtige weer. Ook de positieve impact op de luchtkwaliteit was duidelijk te merken. In de autovrije zones was er zondag tijdelijk een gevoelige daling...

 

De klimaatverandering kan heel wat effecten in Vlaanderen teweegbrengen. In dit rapport ligt de nadruk op de gevolgen voor het waterbeheer en voor de volksgezondheid. 

 

<....>

4.Luchtkwaliteit gaat achteruit: hogere temperaturen leiden tot meer ozon in de omgevingslucht. De concentratie aan luchtpolluenten wordt ook s...

Please reload

Uitgelicht

Uitzending Zembla: Geen vuiltje aan de lucht

April 6, 2016

1/5
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoek op tags