top of page
Lucht, luchtreinigers en luchtkwaliteit / Luchtzuivering en de Lightair luchtzuiveraar
luchtzuivering, luchtzuiveraar

Luchtzuivering en luchtzuiveraar

 

Een goede luchtzuivering wordt steeds belangrijker met de fijnstof emissie van verkeer en industrie. Een luchtzuiveraar die de lucht kan zuiveren van fijnstof en ultra fijnstof draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Fijnstof zorgt voor een reeks aan gezondheidsklachten, dus een goede luchtzuiveraar moet juist op dat niveau zijn waarde bewijzen.

 

Luchtzuivering tegen gezondheidsklachten

Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot een veelheid van vaak wat vage gezondheidsklachten en niet idereen herkent dat dit symptomen zijn van een vervuild binnenklimaat. Daardoor realiseren veel mensen zich vaak niet hoeveel verschil een goede luchtzuiveraar kan maken.

 

Symptonen die kunnen duiden op een slechte luchtkwaliteit zijn: branderige ogen, huiduitslag, continu gevoel van verkoudheid, hoofdpijn en concentratiegebrek, allergische of astmatische reacties, onrustig slapen, et cetera. Een goede luchtzuivering is eenvoudig te realiseren met behulp van een Lightair luchtzuiveraar in de woonkamer, slaapkamer of op de werkplek. Wij adviseren de luchtzuiveraar 24 uur per dag aan te houden, zodat de lucht continu gezuiverd wordt. U merkt de werking van de luchtzuiveraar doordat uw klachten afnemen. Ook ziet u na één of twee weken duidelijk de afwasbare collector vuil worden. Dit zijn deeltjes die u normaal ongemerkt inademt! 

 

 

luchtzuivering, luchtzuiveraar

Luchtzuivering op nano niveau

Het type luchtzuiveraar bepaalt in grote mate welke deeltjes de luchtzuiveraar uit de lucht kan zuiveren. Zoals in het onderstaande overzicht ook te zien is, zijn de meeste verontreinigingen in de lucht kleiner dan 1 micron. Het zijn juiste deze deeltjes die diep doordringen in longen en bloedbaan en gezondheidsproblemen veroorzaken. Deeltjes groter dan 1 micron worden grotendeels tegen gehouden door natuurlijke filters in de eigen neus. Voor een luchtzuiveraar om effectief te zijn tegen de allerkleinste deeltjes dient deze voorzien van een hoogwaardig filter of een high density ionisatie techniek die voldoende ionen genereert zoals de Lightair luchtreiniger dat doet. 

Naast het verschil in de deeltjes die verwijderd worden door de diverse luchtzuiveraars, zijn er nog andere verschillen. Lees meer: verschillen tussen de verschillende luchtreiniging technieken.

luchtreiniging technieken vergeleken, ionisatie versus filter luchtreiniger
Luchtzuivering op nano niveau, luchtzuivering fijnstof

Er zijn verschillende typen luchtzuiveraars op de markt en lang niet allemaal bereiken ze hetzelfde niveau van luchtzuivering. Als u op zoek bent naar een luchtzuiveraar let dan vooral op de grootte van de deeltjes die de luchtzuiveraar verwijdert en de mate van luchtzuivering die het apparaat bereikt. Let hierbij goed op dat deze resultaten ondersteund worden met de nodige testrapporten. Lees meer tips waar u op moet letten bij de aanschaf van een luchtreiniger

bottom of page