top of page

Lucht in grote steden nog ongezond

De luchtkwaliteit is op sommige plekken in de grote steden nog altijd zeer ongezond. Dit stelt Milieudefensie in een rapport op basis van eigen metingen op 100 locaties in met name Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Dit meldt De Volkskrant vandaag. Door de metingen kunnen bezorgde burgers nu preciezer zien hoe het met de luchtkwaliteit in hun straat, wijk of op het schoolplein van hun kinderen is gesteld. 'Onze metingen tonen dat het vooral rond de drukke verkeersaders in de grote steden nog zeer slecht is gesteld met de luchtkwaliteit', zegt Ivo Stumpe van Milieudefensie. Volgens hem zouden lokale overheden veel meer kunnen doen, bijvoorbeeld dieselvoertuigen weren. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu waarschuwde deze week dat Nederland waarschijnlijk niet kan voldoen aan de Europese normen voor de uitstoot van stikstofdioxide, die in 2015 van kracht worden.

Bekijk het originele artikel op: http://www.ad.nl/Lucht-in-grote-steden-nog-ongezond

Lees meer:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoek op tags
bottom of page