top of page

Stemtent D66: grote meerderheid van 89 stemmers maakt zich zorgen over luchtkwaliteit


MAASTRICHT - Een grote meerderheid van de deelnemers aan de D66 Stemtent gisteren op Plein 1992, was het eens met de stelling ‘Ik maak mij zorgen over de luchtkwaliteit’. Van de 89 stemmers op Plein 1992 of via internet, waren er 73 het eens en 16 het oneens met de stelling, zo laat D66 Maastricht weten in een persbericht.

Leden van de partijafdeling Maastricht staan in de regel één keer per maand in een denkbeeldige tent op het meest tochtige plein van de stad om het winkelend publiek en andere voorbijgangers om hun mening te vragen. Wie mee wil stemmen dient onder de kopjes 'voor' en 'tegen' een krijtstreepje te zetten op een schoolbord.

Voorstemmers zeiden dat ze zich met name zorgen maakten over de hoeveelheid fijn stof in het Maastrichtse luchtruim. Ook de ligging in een dal zorgt er volgens de voorbijgangers op Plein 1992 voor, dat Maastricht een slechtere luchtkwaliteit scoort dan andere steden in Nederland.

Tegenstemmers verklaarden dat de luchtkwaliteit de laatste jaren juist al verbeterd zou zijn. Zowel voor- als tegenstemmers gaven daarnaast aan, dat Maastricht alleen weinig kan doen aan een verbetering van de luchtkwaliteit. Daarvoor is men toch sterk afhankelijk van wat er bij de buren gedaan wordt aan maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit.

Bekijk het originele bericht op: http://www.dichtbij.nl/maastricht/regionaal-nieuws/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoek op tags
bottom of page