top of page

Dikke onvoldoende voor binnenklimaat scholen

Het is snikheet of veel te koud, te donker of de zon verblindt. Een kwart van de schoolleiders geeft een ruime onvoldoende voor het binnenklimaat in hun klaslokalen. Dat blijkt uit onderzoek van Het Centrum voor Gezonde Scholen naar schoolgebouwen in België, Nederland en Luxemburg.

In 70 procent van de scholen is de temperatuur in de zomers te hoog, in 40 procent in de winter te koud. Eén op de drie scholen klaagt over tocht en vochtplekken. Van de duizend bevraagde scholen klaagt 43 procent over slechte ventilatie - er heerst een muffe en onaangename lucht in de klaslokalen. In één op de vijf scholen is de akoestiek slecht en is er naast de nagalm voortdurend geluidshinder van de klassen ernaast. Ook het licht laat te wensen over. In twintig procent van de scholen is het in de lokalen te donker. Daar tegenover staat dat in één derde van de scholen geklaagd wordt over de verblindende zon. Slecht voor de gezondheid Het Centrum voor Gezonde Scholen werd vier jaar geleden gelanceerd om de schrijnende toestand in schoolgebouwen in de Benelux onder de aandacht te brengen. Deze zogeheten Gezonde Scholen-studie bevat de eerste bevindingen na een groot onderzoek. De luchtkwaliteit in een gemiddeld schoolgebouw is vele malen slechter dan op kantoor of zelfs in de gevangenis, zeggen de onderzoekers, die overigens geen grote verschillen zagen tussen de drie Benelux-landen.

Bekijk het originele artikel op: http://www.trouw.nl/Dikke-onvoldoende-voor-binnenklimaat-scholen

Wij adviseren uw school of de school van uw kinderen graag over de inzet van Lightair luchtreinigers om de luchtkwaliteit op school te verbeteren. Dit komt de schoolprestaties ten goede. Een pluspunt van de Lightair luchtreiniger is dat deze ook bewezen effectief is tegen het griepvirus. Dit voorkomt besmetting van kinderen en daarmee van leraren en ouders van kinderen. Dit heeft enorme implicaties voor verzuim en zorgkosten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoek op tags
bottom of page