top of page

Laat Voorburg niet stikken


Het effect van de snelheidsverhoging van 80 naar 100 km/u op de A13 en de A10 op de luchtkwaliteit blijkt veel groter te zijn dan minister Schültz vooraf stelde. Dit blijkt uit onderzoek van de Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond (DCMR). Ook op de A12 bij Voorburg is de maximumsnelheid verhoogd.

In een reactie laat het college van B en W Leidschendam-Voorburg weten verrast te zijn door de bevindingen bij A13 en A10. ‘Rond de Utrechtsebaan zijn recent geen metingen gedaan. De situatie verschilt hier echter van de Rotterdamse en Amsterdamse situatie, waardoor de verslechtering van de luchtkwaliteit hier minder is. Op de Utrechtsebaan rijdt ruwweg dertig procent minder verkeer dan op de A13 en A10 en de snelheidsverhoging geldt alleen voor het verkeer de stad uit. Bovendien is het aandeel vrachtverkeer fors lager.’ De Haagse Stadspartij maakt zich toch grote zorgen. Volgens Milieudefensie is door de maatregel de gemiddelde levensverwachting van de bewoners met 20 dagen ingekort. De partij vraagt aan de Haagse wethouder Smit om de gevolgen van de verhoging te onderzoeken. “Als daar hetzelfde negatieve beeld uit naar voren komt, gaat wat ons betreft de maximum snelheid weer naar 80 km/u. Voor een paar seconden tijdwinst kun je de bewoners in Bezuidenhout en Voorburg toch niet laten stikken!” aldus Gerwin van Vulpen.

Hoewel de luchtkwaliteit bij Voorburg volgens de berekeningen nog steeds aan de normen voldoet, zo stelt het college van Leidschendam-Voorburg, vraagt zij naar aanleiding van de uitkomst van het onderzoek de minister toch om een toelichting.

Lees het originele bericht op: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2789932

Lees meer:

- Gevaren fijnstof voor de gezondheid

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoek op tags
bottom of page