top of page

EU-vragen over vieze lucht Amsterdam


De ongezonde lucht in de stad heeft ook Brussel bereikt. De Partij voor de Dieren meldt dat er vragen over zijn gesteld in het Europese parlement.

De luchtkwaliteit op verschillende belangrijke verkeersaders in de stad voldoet niet aan de norm. De Overtoom, de Valkenburgerstraat en andere plekken in de stad zijn niet schoon genoeg naar Europese maatstaven, zegt de partij. Europarlementariër Anja Hazekamp wil weten wat Brussel gaat doen om schonere lucht voor inwoners van Amsterdam en de rest van Nederland af te dwingen. 'Nederland riskeert een Europese boete als de luchtkwaliteit niet minimaal aan de EU-norm voldoet. Bovendien gaat de vervuiling ten koste van de gezondheid van inwoners. Extra maatregelen op alle niveaus zijn noodzakelijk,' zegt Hazekamp.

'Belachelijk dat het overtreden van internationale regels blijkbaar normaal wordt gevonden door dit College van B&W en zelfs in het officiële beleid is ingecalculeerd,' zegt Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam. Woensdag bespreekt de gemeenteraad van Amsterdam de problemen rondom de luchtkwaliteit in Amsterdam tijdens de behandeling van de Uitvoeringsagenda Mobiliteit.

Lees het originele bericht op: http://www.at5.nl/artikelen/147839/eu-vragen-over-vieze-lucht-amsterdam

Zie ook:

- De Valkenburgerstraat de vieste straat van Amsterdam: https://valkenburgerstraat.wordpress.com/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoek op tags
bottom of page