top of page

Check de luchtkwaliteit in jouw stad met Plume Air Report app


​Niet alleen het weer, maar ook de kwaliteit van de lucht kan invloed hebben op je activiteiten. Met de app Plume Air Report test je hoe het zit met de luchtvervuiling in jouw stad en kun je bepalen wanneer het verstandig is om te sporten in de buitenlucht.

Steden vergelijken

Plume Air Report toont de kwaliteit van de lucht in een groot aantal steden over de hele wereld. In Nederland kun je op dit moment alleen de luchtvervuiling in Amsterdam en Rotterdam bekijken en in België zijn naast de hoofdstad ook Antwerpen, Brussel en Luik te kiezen. Laatstgenoemde staat niet bepaald bekend als de schoonste stad in Europa en als we de cijfers van Plume mogen geloven, kun je er rond het middaguur beter niet een rondje gaan hardlopen of fietsen.

In Amsterdam en Rotterdam is de luchtvervuiling gemiddeld en hier adviseert Plume om ‘het rustig aan te doen’ als je naar buiten gaat om te sporten, lunchen of wandelen met je kinderen. Dat wordt weer afgeraden in metropolen als Beijing en Hong Kong, waar de lucht een stuk vervuilder is. Plume laat je gemakkelijk meerdere steden toevoegen om zo de luchtkwaliteit te vergelijken. Zo kwamen we erachter dat Brussel en Amsterdam op dit vlak vergelijkbaar scoren.

Verder heeft de app de mogelijkheid om meldingen te sturen voor als de luchtvervuiling boven een bepaald niveau uitkomt. Ook kun je beknopte rapportages voor de ochtend en avond krijgen, maar veel meer dan dat kan de app niet. Om even de luchtkwaliteit voor jouw stad te checken, is hij echter prima geschikt.

Plume Air Report

Plume Air Report is gratis te downloaden in de App Store

Bekijk het originele bericht op: http://www.iphoned.nl/apps/plume-air-report/

Met dergelijke apps krijgt u een goed idee van de luchtkwaliteit in uw regio en kunt u een alarm ontvangen als fijnstof niveaus pieken en u dus beter binnen kunt blijven. Zorg dan wel dat uw lucht binnen goed is en plaats een luchtreiniger die fijnstof en andere verontreinigingen verwijdert.

Wilt u als bedrijf een beter idee krijgen van de fijnstofbelasting in uw omgeving en binnen uw pand? Laat ons dan de luchtkwaliteit meten met een fijnstofmeting.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoek op tags
bottom of page