top of page

Fijnstofmeting: luchtkwaliteit meten op locatie

 

Veel bedrijven maken zich terecht zorgen om de kwaliteit van het binnenklimaat en willen graag de luchtkwaliteit meten zonder daar direct heel veel geld aan kwijt te zijn. Een slechte luchtkwaliteit leidt tot gezondheidsklachten, hoger verzuim en lagere productiviteit. Omdat het voor u onmogelijk is om met het blote oog vast te stellen hoe vuil het binnenklimaat nu daadwerkelijk is, bieden wij u een betaalbaar luchtkwaliteit onderzoek aan in de vorm van een fijnstofmeting. Met onze fijnstofmeting meten wij de luchtkwaliteit voor u en krijgt u een goed idee van de luchtkwaliteit en fijnstofbelasting binnen uw bedrijf zonder dat u een compleet (en vaak duur) luchtkwaliteitsonderzoek moet laten uitvoeren. 

 

Wat wordt gemeten bij de fijnstofmeting?

Om de luchtkwaliteit te meten, verzorgen wij voor bedrijven een fijnstofmeting op locatie. U krijgt een indicatie van de fijn stof belasting binnen uw kantoor en/of productieruimte en een snelle indicatie van de totale vervuilingsgraad in verhouding tot de luchtkwaliteit buiten uw bedrijfspand. Wij sporen vervuilingsbronnen op, beoordelen de luchtkwaliteit en geven eventueel advies ter verbetering van het kwaliteit van het binnenklimaat.

ultra fijnstof en fijnstof meten, fijnstofmeting, weten wat u inademt?, luchtkwaliteit meten

Tijdens de fijnstofmeting meten wij de totale som van de in de lucht zwevende deeltjes tussen 0,02 en 1 micron (ultra fijn stof) in een volledig operationele omgeving. Deze deeltjes vertegenwoordigen meer dan 90% van de in de lucht zwevende deeltjes en worden verondersteld de meest schadelijke deeltjes te zijn voor de gezondheid. Door de fijnstofmeting uit te voeren als uw organisatie volop in bedrijf is, krijgt u een goed idee van de dagelijkse belasting waar uw medewerkers aan blootgesteld worden, met alle gezondheidsklachten van dien. Tijdens de fijnstofmeting meten wij  zowel de kwaliteit van de lucht in de ruimte(n) als de kwaliteit van de lucht die via het ventilatiesysteem de ruimte binnen komt. Tevens worden de fijn stof waarden van de buitenlucht op dat moment bepaald door een tweetal metingen uit te voeren.

Indien gewenst kunnen we ook de fijn stof emissie waarden van apparatuur meten zoals bijvoorbeeld die van printers. Onderzoek toont aan dat de uitstoot van printers schadelijk kan zijn en dat er klachten kunnen ontstaan als printers in de directe omgeving van de werkplek van uw medewerkers geplaatst zijn.

 

Resultaat van alle luchtkwaliteit metingen is een goed overzicht van de fijn stof belasting in de diverse ruimten en de mogelijke bronnen van fijn stof emissie.

 

Kosten fijnstofmeting voor bedrijven

De kosten van een fijnstofmeting voor bedrijven bedragen 125,- euro per uur excl. voorrijkosten (van 75,- euro per reisuur). De fijnstofmeting zal worden verwerkt tot een professionele rapportage met voldoende aanknopingspunten voor u om een actieplan op te stellen om het binnenklimaat te verbeteren als dat nodig blijkt te zijn. De kosten voor deze rapportage bedragen tevens 125,- euro.

 

Onze Lightair IonFlow luchtreinigers zijn extreem efficient in het verwijderen van ultra fijn en fijn stof zoals deze bijvoorbeeld vrij kan komen tijdens printer opdrachten maar ook tijdens plasma snijden, galvaniseer processen en vele andere bewerkingen. Indien gewenst en in overleg kunnen wij de fijnstofmeting combineren met een onderzoek naar het effect op de fijn stof belasting bij gebruik van een Lightair luchtreiniger. U kunt dan zelf het effect van deze luchtreinigers op de luchtkwaliteit ervaren. Besluit u naar aanleiding van de fijnstofmeting tot aanschaf van onze Lightair luchtreinigers dan ontvangt u een korting op de fijnstofmeting en rapportage die afhankelijk is van het aantal systemen dat u afneemt.

 

Afspraak maken om uw luchtkwaliteit te meten

Wilt u een afspraak maken voor een fijnstofmeting bij u op locatie of wilt u eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0180-642070. Uiteraard kunt u ons ook mailen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Een fijnstofmeting kan vaak op korte termijn ingepland worden. 

Maak direct een afspraak voor het meten van uw luchtkwaliteit middels een fijnstofmeting.

 

T: 0180-642070

 

Of stuur ons een mail via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

fijnstofmeting, weten wat u inademt?, luchtkwaliteit meten
bottom of page