top of page
Toepassingen Lightair luchtreinigers / Luchtreiniger voor thuis / Luchtreiniger voor het verwijderen van rooklucht en sigarettengeur

Rooklucht verwijderen

 

De Lightair luchtreiniger biedt u een effectieve manier om rooklucht te verwijderen. De Lightair luchtreiniger voorkomt dat u de schadelijke rooklucht deeltjes nog inademt en zorgt voor schone, gezonde lucht ook voor de niet-rokers in uw omgeving. Als u de Lightair luchtreiniger gebruikt om rooklucht te verwijderen zijn er wel een paar zaken die u zich moet realiseren voordat u tot aanschaf van de luchtreiniger over gaat.

Poll: 

Wat is voor u de reden om een luchtreiniger aan te schaffen?

 

  • Ik heb een allergie (23%)

  • Ik heb astma (8%)

  • Ik heb bronchitus (2%)

  • Ik heb een andere luchtwegaandoening (7%)

  • Ik rook (26%)

  • Ik maak me serieus zorgen over fijnstof vervuiling (10%)

  • Ik woon aan een drukke weg (4%)

  • Ik woon in de stad (2%)

  • Ik heb last van luchtjes in huis (10%)

  • Ik slaap slecht of onrustig (8%)

 

Poll uitgevoerd op lightairshop.eu

Peildatum 24-9-2015

2053 respondenten

Lightair ionflow ionsatie luchtreiniger met statische collector
Rooklucht verwijderen, rook luchtreiniger

Allereerst is een luchtreiniger niet hetzelfde als een rookafzuiging. De luchtreiniger heeft tijd nodig om de lucht te reinigen nadat in een ruimte gerookt is. Dat duurt overigens niet lang. Uit testen van TNO blijkt dat de Lightair luchtreiniger binnen 1 uur 80% van de rookdeeltjes verwijderd heeft. Na 3,5 uur zijn vrijwel alle rooklucht deeltjes verwijderd. Als u op zoek bent naar een rookafzuiging dan kunt u ook bij ons terecht. Deze rooksystemen zijn vooral bedoeld voor professioneel gebruik in rookruimtes en dergelijke.

Ten tweede moet u zich goed realiseren hoe de Lightair ionisatie luchtreiniger werkt (zie onderaan de pagina). De Lightair luchtreiniger verspreidt miljarden negatieve ionen die zich hechten aan de vuildeeltjes in de rooklucht. De clusters die zo ontstaan worden deels naar de statische collector getrokken (de kleinste deeltjes). De overige (zwaardere) clusters dalen neer. Het is dan ook cruciaal om goed te ventileren als u de Lightair luchtreiniger gebruikt om rooklucht te verwijderen. Anders loopt u het risico dat muren en andere zaken in uw huis sneller vervuilen dan nu al het geval is. De bestanddelen van rooklucht hebben de neiging sneller te hechten aan oppervlakken, zeker als er onvoldoende geventileerd wordt. De luchtstroom is nodig om deeltjes te verplaatsen en te voorkomen dat ze zich ophopen. Dit is normaal niet zo'n probleem maar omdat de rookaanslag donker van kleur is, valt het meer op.

 

De luchtreiniger is enorm effectief tegen rooklucht en voorkomt dat u zelf en eventuele meerokers de rooklucht deeltjes nog inademen. U kiest met de Lightair luchtreiniger voor uw gezondheid. De Lightair luchtreiniger produceert een equivalent tot 68.000 liter absoluut schone lucht per uur! Een prestatie die door nagenoeg geen enkele andere rook luchtreiniger tegen hetzelfde lage energieverbruik wordt gerealiseerd.

 

Vele tevreden klanten gingen u al voor

Maar liefst 30% van de mensen die een Lightair luchtreiniger aanschaffen doen dat omdat ze in huis roken en de rooklucht willen verwijderen. Als u 's avonds op de bank uw laatste sigaretje heeft gerookt en naar bed gaat, gaat de Lightair rook luchtreiniger aan de slag om de rookgeur uit uw huiskamer te verwijderen. Als u 's ochtends de woonkamer in loopt ruikt de lucht weer heerlijk fris en zuiver. 

 

Om zelf de goede werking en vooral de effectiviteit van de luchtreiniger in het verwijderen van rooklucht te ervaren, bestaat ook de mogelijkheid de Lightair luchtreiniger eerst te huren.

 

De Lightair luchtreiniger tegen rook

Sigarettenrook bestaat voor het grootste deel uit enorme hoeveelheden fijnstof en ultra fijnstof. Het zijn deze deeltjes die het meest schadelijk zijn voor uw gezondheid en diep doordringen in uw longen en bloedbaan. De ionisator van de Lightair luchtreiniger is zeer effectief in het snel verwijderen van juist deze rookbestanddelen uit de lucht. U zult schrikken als u na één tot twee weken de aanslag op de collector ziet. Dat is wat u normaal inademt! De negatieve effecten van meeroken worden mmet de luchtreiniger verminderd en u zult merken dat de muffe rooklucht grotendeels uit uw huis is. 

 

Als u in huis rookt is het vaak voldoende om een Lightair luchtreiniger in de huiskamer te plaatsen. Na één tot twee weken zult u zien dat er een bruine aanslag op de collector komt. Maak dan eenvoudig de collector schoon in een warm sopje en uw collector is weer als nieuw. U hoeft geen dure filters te vervangen wat u veel geld scheelt. Zorg wel voor een goede ventilatie in de ruimte.

 

Wacht niet langer en bestel direct een Lightair rook luchtreiniger om de rookgeur ook uit uw huis te verwijderen!

Rooklucht verwijderen, rook luchtreiniger
vuil collector, Lightair ionflow ionsatie luchtreiniger met statische collector

Vuile collector Lightair IonFlow luchtreiniger

geen dure filters vervangen, luchtreiniger zonder filters, luchtreiniger afwasbaar filter
Hoe het werkt

De Lightair luchtreiniger: Rooklucht effectief verwijderen

Elke Lightair luchtreiniger heeft dezelfde werking en capaciteit en biedt u dus dezelfde bescherming tegen rooklucht. Kies het model dat het best bij u past. 

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

1

De lucht om u heen zit vol met kleine deeltjes zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

3

De negatieve ionen geven de deeltjes in de lucht een negatieve lading mee.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

2

Lightair luchtreinigers genereren miljarden negatieve ionen per seconde benodigd om een ruimte van 125m3 te reinigen.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

4

De vuilclusters worden deels aangetrokken door de statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De rest daalt neer.

Evolution grouppicture.jpg
Evolution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Evolution is het meest populaire model van de Lightair luchtreinigers. De Evolution is net iets lager dan de Signature luchtreiniger en is perfect voor thuis en kantoor.

Signature grouppicture.jpg
Signature luchtreiniger

De Lightair IonFlow Signature heeft een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. De LightAir Signature is beschikbaar in zwart, wit en houtlook.

ionisatie luchtreiniger, lightair ionflow solution plafond luchtreiniger
Solution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Solution is een unieke plafond luchtreiniger. Zeer geschikt voor slaapkamer, scholen en kantoren.

bottom of page