top of page
Toepassingen Lightair luchtreinigers / Luchtreiniger voor bedrijven / Luchtreiniger school en kinderdagverblijf

Luchtkwaliteit scholen in het nieuws

Diverse berichten duiden erop dat de luchtkwaliteit op scholen en kinderdagverblijven veel te wensen over laat. Hieronder een kleine greep uit het nieuws. Lees meer >> 

Lightair luchtreiniger voor school en kinderdagverblijf

 

Het aantal kinderen dat last heeft van astma of allergie neemt voortdurend toe. Hun onderontwikkelde immuunsysteem is niet bestand tegen de mate van vervuiling waar ze dagelijks aan blootgesteld worden. Door de grote groepen, de vervuilde binnenlucht en de vaak slechte ventilatie, zijn scholen en kinderdagverblijven de perfecte plaats voor het verspreiden van virussen en bacteriën. Met de Lightair luchtreiniger beschermt u kinderen tegen een ongezonde omgeving en vermindert u het risico op allergie en astma.  

 

Slechte luchtkwaliteit op scholen en kinderdagverblijven zorgt voor verzuim en slechtere schoolprestaties

Het binnenmilieu op de meeste scholen is slecht. Klaslokalen zijn vaak benauwd, warm en stoffig. Dat beeld komt telkens weer naar voren uit onderzoek. Het binnenklimaat op school of het kinderdagverblijf wordt zwaar verontreinigd door zowel interne als externe bronnen. Denk alleen al aan de bacteriën die kinderen dagelijks van huis en van straat mee brengen. Kinderen die ziek zijn steken andere kinderen, leraren en ouders aan en zo ontstaat er een sneeuwbaleffect. Baby’s hebben een lage weerstand en zijn dus al helemaal niet bestand tegen alle virussen en bacteriën die in de lucht rond zweven. Dan hebben het nog niet eens over de effecten van vervuiling van verkeer of nabijgelegen industrie. Veel scholen liggen immers nabij drukke wegen. 

 

Uit onderzoek van o.a. het Ministerie van VROM blijkt dat in 90% van de Nederlandse schoollokalen het binnenmilieu onder de maat is. Dit leidt tot allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, branderige ogen en benauwdheid. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij hun leraren. Hierdoor ontstaat een hoger ziekteverzuim onder leerlingen en leerkrachten en gaan de leerprestaties omlaag.

 

In opdracht van Editie NL hebben wij een fijnstofmeting uitgevoerd op een school in Hilligersberg, Rotterdam. De concentraties fijnstof die wij daar hebben gemeten, waren verontrustend. 

School ademt fijnstof, fijnstof scholen, fijnstof onderwijs
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen en bacteriën
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus

Voorkom griepepidemie op school

 

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de high density ionisator van de Lightair luchtreiniger het influenza deactiveert en zo de verspreiding van dit virus tegen gaat.

 

Vaak dragen kinderen allerleid virussen en bacteriën bij zich. Voordat de ziekte zich openbaart, is het kwaad vaak al geschied en zijn andere kinderen en leraren besmet. Met de Lightair luchtreiniger in de klas voorkomt u dat virussen zich verspreiden. Hiermee voorkomt u ziekteverzuim onder leerlingen en leerkrachten. En in de tweede plaats voorkomt u ook gezondheidsklachten bij de ouders. Veel ouders worden nu ziek van virussen die hun kinderen oppikken op school of het kinderdagverblijf. Op hun beurt nemen zij deze virussen weer mee naar de werkplek, wat jaarlijks voor een aanzienlijk van het verzuim zorgt. Lightair luchtreinigers op scholen en kinderdagverblijven kunnen daarmee een een enorme economische impact hebben.

Luchtreiniging scholen en kinderdagverblijven

Om de lucht op school of het kinderdagverblijf schoon te houden is het zaak goed te ventileren waardoor de luchtvochtigheid alsmede de CO2-waarden op een acceptabel niveau blijven. Daarnaast dient een luchtreiniger geïnstalleerd te worden die schadelijke verontreinigingen als fijnstof, bacteriën en virussen tegen gaat. Juist deze verontreinigingen zijn het meest schadelijk en hebben een nadelig effect op de gezondheid van kinderen die volop in de groei zijn. Maar ook voor uw personeel veroorzaakt blootstelling aan fijnstof en andere verontreinigingen gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid en branderige ogen. De Lightair IonFlow luchtreinigers beschermen kinderen en personeel tegen een ongezonde leefomgeving en verminderen het risico op griep, astma en allergieën. 

 

De Lightair Solution luchtreiniger

Voor scholen en kinderdagverblijven adviseren wij om de hangende Lightair IonFlow Solution luchtreiniger te plaatsen. Met dit plafond model van de Lightair luchtreinigers bespaart u ruimte en worden de luchtreinigers veilig buiten het bereik van kinderen geïnstalleerd. De werking en capaciteit van alle luchtreinigers is overigens hetzelfde, dus u kunt ook zonder problemen kiezen voor één van onze andere modellen. 

 

Lightair luchtreiniger bestellen

U kunt de luchtreiniger direct online bestellen door hieronder te klikken op het model van uw keuze. Neem bij grotere aantallen contact met ons op voor een voorstel op maat. 

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

1

De lucht om u heen zit vol met kleine deeltjes zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

2

Lightair luchtreinigers genereren miljarden negatieve ionen per seconde benodigd om een ruimte van 125m3 te reinigen.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

3

De negatieve ionen geven de deeltjes in de lucht een negatieve lading mee.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

4

De vuilclusters worden deels aangetrokken door de statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De rest daalt neer.

Evolution grouppicture.jpg
Evolution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Evolution is het meest populaire model van de Lightair luchtreinigers. De Evolution is net iets lager dan de Signature luchtreiniger en is perfect voor thuis en kantoor.

Signature grouppicture.jpg
Signature luchtreiniger

De Lightair IonFlow Signature heeft een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. De LightAir Signature is beschikbaar in zwart, wit en houtlook.

ionisatie luchtreiniger, lightair ionflow solution plafond luchtreiniger
Solution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Solution is een unieke plafond luchtreiniger. Zeer geschikt voor scholen en kantoren.

bottom of page