top of page
Lightair luchtreinigers / Lightair luchtreiniger verwijdert en deactiveert corona virus en andere virussen

Verspreiding van het corona virus voorkomen? Wat doet LightAir?

Het Corona virus is een luchtmobiel virus en wordt net als de gewone griep of een verkoudheid overgedragen via de lucht. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Hoe zieker iemand is, hoe meer virus hij kan verspreiden. Het virus komt binnen via mond, neus of ogen. Indirect kun je het virus ook krijgen doordat het op je handen gekomen is en je daarna in je ogen wrijft. 

 

Wat kan ik doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen?

 

Onderstaande maatregelen worden door het RIVM geadviseerd om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

  • Was je handen regelmatig met water en zeep

  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

  • Gebruik papieren zakdoekjes

  • Geen handen schudden

Neem extra maatregelen tegen coronavirus op de werkplek en op school met LightAir

Op de werkplek zijn bovenstaande maatregelen door de meeste bedrijven en scholen al afgekondigd, maar toch zijn veel Nederlanders er nog niet gerust op dat zij veilig zijn op het werk en maken ouders zich zorgen om hun kinderen op school. Veel zouden graag aanvullende maatregelen zien. Met LightAir kan het risico op besmetting met het coronavirus verder verkleind worden. Reduceer het risico op de overdracht van het virus via de lucht in kantoren, scholen en andere locaties waar veel mensen samenkomen verder met de inzet van LightAir IonFlow luchtreinigers.

Lightair Ionisator luchtreiniger corona virus
Lightair Ionisator luchtreiniger corona virus
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus
Lightair Ionisator luchtreiniger corona virus
Lightair Ionisator luchtreiniger corona virus
Lightair Ionisator luchtreiniger corona virus

Hoe werkt het?

1) De IonFlow ionisator genereert ruim 30 miljard ionen per seconden.

2) Deze ionen hechten zich aan virussen in de lucht en deactiveren 97% van de virussen in de lucht.

3) De (inactieve) virusdeeltjes worden naar de collector getrokken en zo uit de lucht verwijderd.

LightAir IonFlow luchtreinigers verwijderen 97% virussen

Onderzoek aan het Karolinska Institutet* gepubliceerd in juni 2015 in het gerenommeerde wetenschappelijke blad Nature Scientific Reports toont aan dat de IonFlow high density ionisatietechnologie 97% van alle luchtmobiele virussen in de lucht deactiveert en daarmee overdracht van virussen voorkomt. 

De Zweedse universiteit heeft in een langlopend onderzoek vastgesteld dat de ionen die door de high density ionisator van de LightAir gegenereerd worden, virussen in de lucht deactiveren waarmee besmetting voorkomen wordt. Het is daarmee een snelle en makkelijke in te zetten oplossing om virussen uit de lucht te verwijderen en overdracht te voorkomen.

_________________________________

"The device enables unique possibilities for rapid and simple removal of virus from air and offers possibilities to simultaneously identify and prevent airborne transmission of viruses." 

- Ionizing air affects influenza virus infectivity and prevents airborne-transmission, Hagbom et al, 2015-

___________________________________

 

De Lightair IonFlow luchtreiniger is de enige luchtreiniger die niet alleen virussen uit de lucht verwijdert, maar die tevens het besmettingsgevaar van virussen in de lucht elimineert. De effectiviteit tegen virussen heeft de Lightair IonFlow luchtreiniger te danken aan zijn high density ionisator. Het is dus zeker niet zo dat deze resultaten gelden voor alle ionisator luchtreinigers!

Naast bescherming tegen virussen, biedt de Lightair luchtreiniger ook nog eens schone lucht door (ultra) fijnstof, allergenen, bacteriën, schimmels en meer uit de lucht te verwijderen. Win-win dus!

LightAir Health+ abonnement: bescherming vanaf 3 euro per dag

Naast koop bieden wij bedrijven en scholen ook een complete oplossing voor schone lucht in abonnementsvorm aan: Health+

Het Health+ luchtzuiveringssysteem houdt het binnenklimaat vrij van allergenen, virussen en alle overige verontreinigingen > 0,007 micron (PM0.007)!

Met Health+ wordt 99,9% van alle ultra fijnstof en fijnstof verwijderd en 97% van virussen in de lucht. Health+ omvat een combinatie van LightAir IonFlow ionisator luchtreinigers en LightAir CellFlow luchtzuivering

Het Health+ systeem zorgt voor een gezonde en schone werkomgeving, een reductie in verzuim tot 20% en hogere productiviteit. Met Health+ laat u zien dat u schone lucht serieus neemt.

* U wordt omgeleid naar ademschonelucht.nl voor meer informatie over onze Health+ abonnementen. 

LightAir Health+ abonnementen
Karolinska onderzoek

Meer informatie: Lees hier alle publicaties over de LightAir luchtreiniger en het verwijderen van virussen

Bekijk het complete artikel (EN)

bottom of page