top of page
luchtreiniger kantoor, luchtreiniger werkplek, stille luchtreiniger

Tips voor een betere luchtkwaliteit op kantoor

Naast het plaatsen van een luchtreiniger en zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte, is het ook belangrijk om de werkplek regelmatig te reinigen. Een schone werkplek verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de overdracht van bacteriën en virussen. Onze tips op een rij:

 • Plaats een luchtreiniger die bewezen effectief is tegen met name (ultra) fijnstof, virussen en bacteriën.

 • Zorg voor voldoende ventilatie van de ruimte.

 • Zorg dat de werkplek regelmatig wordt schoongemaakt. Met name toetsenborden en telefoons zitten vaak vol bacteriën. Met Cyber Clean Home & Office kunnen uw medewerkers zelf hun werkplek in een handomdraai hygiënisch reinigen. Ideaal, zeker als u gebruikt maakt van flexplekken.  

 • Houd het bureau zo leeg mogelijk (clean desk policy) zodat stof afgenomen kan worden

 • Plaats printers in aparte ruimtes of in ieder geval zo ver mogelijk van de werkplek

 • Maak gebruik van dichte kasten

 • Gebruik gladde vloerbedekking die makkelijk te reinigen is.

Luchtreiniger kantoor en werkplek

 

Gemiddeld brengen we zo'n 40% van onze tijd door op ons werk. De werkplek is zonder dat u dat ziet, vaak een broedplaats voor bacteriën en virussen. Veel mensen die in een beperkte ruimte samen komen, zorgt voor een vervuilde binnenlucht en vormt een risico voor de gezondheid. Daarnaast zorgen machines, printers, computers en werkprocessen voor de uitstoot van schadelijke stoffen. Tel daar nog bij op dat veel bedrijvenparken gevestigd zijn nabij snelwegen en daarom te kampen hebben met aanzienlijke fijnstof belastingen. Dan is het geen verrassing dat de luchtkwaliteit op kantoor vaak wel wat te wensen over laat. Meestal ontbreekt het aan een goede luchtreiniging. Met de Lightair IonFlow luchtreiniger verbetert u de luchtkwaliteit op de werkplek en daarmee de productiviteit. 

 

Slechte luchtkwaliteit zorgt voor verzuim

Een slechte luchtkwaliteit op de werkplek kan zich uiten in diverse klachten, waaronder:

 • last van de luchtwegen/astma

 • irritatie aan de ogen en huid

 • allergische reacties

 • hoofdpijn

 • concentratieproblemen

 • vermoeidheid

 

Het verzuim dat zo ontstaat kost u als bedrijf jaarlijks veel geld.

 

Voorkom hoge kosten voor verzuim met de Lightair luchtreiniger op uw werkplek

De Lightair ionisatie luchtreiniger verwijdert in het kantoor continu alle in de lucht zwevende deeltjes zoals (ultra) fijn stof, stof, allergenen, pollen, schimmels, virussen, bacteriën en andere luchtverontreinigingen. Onderzoek toont aan dat de high density ionisator van de Lightair IonFlow luchtreiniger zelfs effectief is tegen verspreiding van het griepvirus (zie kader rechts). Met de Lightair IonFlow luchtreiniger voorkomt u gezondheidsklachten bij uw medewerkers. Lightair luchtreinigers verbeteren de luchtkwaliteit en dragen bij aan een reductie van het verzuim en een verbetering van de productiviteit

 

Een belangrijke vervuiler: uw laserprinters

Laserprinters kunnen, afhankelijk van het merk en type, een belangrijke bron van schadelijke (ultra) fijnstof zijn. Volgens onderzoek van Michael Braungart van het Duitse milieu-instituut Hamburger Umweltinstitut stoten laserprinters en kopieerapparaten vaak te veel fijne deeltjes uit, waaronder zware metalen als kwik en nikkel die zich in de toner bevinden. Dit zou gezondheidsrisico's met zich meebrengen die groter zijn dan bij bijvoorbeeld roken. Als mogelijke gevolgen worden genoemd benauwdheid, tranende ogen en longschade. In Duitsland is inmiddels astma als het gevolg van werken met een laserprinter bij een rechercheur erkend als bedrijfsongeval!

 

Richtlijnen voor het gebruik van print- en kopieerapparatuur bestaan er wel. Zo wordt door arbodiensten en fabrikanten aangeraden dergelijke apparaten in aparte ruimtes te plaatsen die goed geventileerd worden. Toch staan er vaak nog printers in de kantoorruimte, dichtbij de werkplek. Uit onderzoek uitgevoerd door VITO (het Belgische equivalent van TNO) blijkt dat de Lightair IonFlow luchtreiniger een perfect middel is in de strijd tegen de fijnstof uitstoot door printers.

 

Lightair luchtreiniger bestellen

Voorkom gezondheidsklachten bij uw personeel als gevolg van een slechte luchkwaliteit en bestel vandaag nog Lightair luchtreinigers voor uw kantoor. Elke luchtreiniger heeft een capaciteit van 125 m3. U kunt de luchtreiniger direct online bestellen.

 

Neem bij grotere aantallen contact met ons op voor een voorstel op maat. 

Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus

Voorkom griepepidemie op de werkvloer

 

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de high density ionisator van de Lightair luchtreiniger het griepvirus deactiveert en zo de verspreiding van dit virus tegen gaat.

 

Vaak komt iemand naar het werk met een virus onder de leden zonder er zelf erg in te hebben. Voordat de ziekte zich openbaart, is het kwaad vaak al geschied en zijn al meer mensen besmet. Met de Lightair luchtreiniger op kantoor voorkomt u dat het virus zich verspreidt. Reken maar uit wat dit u jaarlijks scheelt in verzuim en geld!

De Lightair luchtreiniger: Verbeter de luchtkwaliteit op kantoor en de werkplek

Elke Lightair luchtreiniger heeft dezelfde werking en capaciteit en biedt u dus dezelfde bescherming tegen virussen, bacteriën en andere vervuilingen die de gezondheid van uw medewerkers bedreigen. Voor kantoren valt de keus vaak op de ruimtebesparende, hangende Solution luchtreiniger of de compacte, staande Evolution luchtreiniger. Kies het model dat het best bij uw interieur en de beschikbare ruimte past. 

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

1

De lucht om u heen zit vol met kleine deeltjes zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

2

Lightair luchtreinigers genereren miljarden negatieve ionen per seconde benodigd om een ruimte van 125m3 te reinigen.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

3

De negatieve ionen geven de deeltjes in de lucht een negatieve lading mee.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

4

De vuilclusters worden deels aangetrokken door de statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De rest daalt neer.

Evolution grouppicture.jpg
Evolution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Evolution is het meest populaire model van de Lightair luchtreinigers. De Evolution is net iets lager dan de Signature luchtreiniger en is perfect voor thuis en kantoor.

Signature grouppicture.jpg
Signature luchtreiniger

De Lightair IonFlow Signature heeft een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. De LightAir Signature is beschikbaar in zwart, wit en houtlook.

ionisatie luchtreiniger, lightair ionflow solution plafond luchtreiniger
Solution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Solution is een unieke plafond luchtreiniger. Zeer geschikt voor scholen en kantoren.

bottom of page