top of page
Lightair luchtreinigers / High Density ionisator van de Lightair luchtreiniger

Luchtreiniger met ionisator kopen? Let op ionenproductie!

tips aanschaf (ionisatie) luchtreiniger, waar op letten bij kopen luchtreiniger?

Overweegt u een ionisatie luchtreiniger aan te schaffen, let dan goed op de ionenproductie van de ionisator. Andere (goedkopere) ionisatie luchtreinigers geven bijvoorbeeld aan dat hun ionisatoren een capaciteit hebben van 2 tot misschien 10 miljoen negatieve ionen per seconde. Dit lijkt misschien veel, maar als we bedenken dat 1m3 bestaat uit 1.000.000 cm3 dan is 10 miljoen ionen veel te weinig om genoeg negatieve ionen per cm3 te generen om vuil te binden. Per cm3 bevinden zich alleen al 3000-4000 ultra fijnstof deeltjes (0,02 - 1 micron) in een normaal, schoon klimaat.

 

Als andere ionisatie luchtreinigers beweren dat ze met 2-3 miljoen negatieve ionen per seconde een ruimte van 60m2 kunnen reinigen dan kunt u eigenlijk al aanvoelen dat dit nooit kan kloppen. Als 30 miljard (ofwel 30.000 miljoen) negatieve ionen per seconde betekent dat op 1 meter van het apparaat nog 250.000 negatieve ionen per cm3 gemeten worden, dan kunt u wel nagaan hoe laag de concentratie negatieve ionen op 1 meter van een (goedkopere) ionisatie luchtreiniger met een capaciteit van 2 miljoen negatieve ionen per seconde nog is. Laat staan op een afstand van 5 meter of 60 meter.

 

De unieke gepatenteerde Lightair ionisatie technologie heeft met 30 miljard negatieve ionen per seconde genoeg capaciteit om een ruimte van 50m2 te voorzien van genoeg ionen per cm3 om het vuil in de ruimte te binden en aan te trekken. Voor grotere ruimtes heeft u meerdere systemen nodig voor een effectieve luchtreiniging.

 

 

Meer tips waar u op moet letten bij het kopen van een luchtreiniger? Klik hier.

High Density ionisator

 

Wat de Lightair luchtreiniger zo uniek maakt, is de gepatenteerde high density ionisator. Normale ionisatoren van andere (ionisatie) luchtreinigers genereren slechts een paar miljoen negatieve ionen per seconde of zelfs nog vele malen minder. Dat lijkt misschien veel, maar als we bedenken dat elke kubieke meter lucht bestaat uit 1 miljoen kubieke centimeter en er zich in die ene kubieke centimeter tot wel duizenden ultra fijn stof deeltjes bevinden, dan is direct duidelijk dat bijvoorbeeld een ionisator die tien miljoen negatieve ionen per seconde produceert veel te weinig ionen levert om een normale ruimte van 50m2/125 m3 effectief te reinigen. De high density ionisator van de Lightair luchtreiniger genereert per seconde miljarden negatieve ionen hetgeen nodig is om een ruimte van 125 m3 effectief te reinigen. De high density ionisator van de Lightair luchtreinigers heeft vele voordelen.

high density ionisator, lightair ionflow luchtreiniger, high density ionisatie luchtreiniger

Ionisator met miljarden negatieve ionen per seconde voor maximale luchtreiniging

De high density ionisator van de Lightair luchtreiniger produceert zo'n 30 miljard negatieve ionen per seconde. Dit resulteert in een concentratie van ruim 250.000 negatieve ionen per cm3 op één meter afstand van de luchtreiniger. Dit is, voorzover wij weten, ruim meer dan welke andere ionisatie luchtreiniger ook, zonder dat hierbij ozon vrij komt of dat er andere schadelijke bijeffecten ontstaan. Met recht noemen we de ionisator van de Lightair luchtreiniger dan ook een high density ionisator. 

 

De enorme ionenproductie zorgt ervoor dat de negatieve ionen zich van nature verdelen tot in alle hoeken van de ruimte en daar hun werk doen. Dit betekent dat de hele ruimte gereinigd wordt en niet alleen de lucht direct rondom de luchtreiniger zoals bij veel 'traditionele' filter luchtreinigers vaak het geval is. De deeltjesreductie die met de Lightair luchtreiniger gerealiseerd kan worden is enorm omdat elk negatief ion gelijk staat aan één vuildeeltje dat geladen en verwijderd wordt.

 

Luchtreiniging tot nano niveau (kleiner dan 0,1 µm)

De negatieve ionen die de high density ionisator genereert, geven vuildeeltjes een negatieve lading waardoor vuil clustert en neervalt of door de positieve collector wordt aangetrokken. De ionisator is daardoor zeer effectief tegen (ultra) fijnstof, pollen, allergenen, rook, uitlaatgassen, huidschilfers, bacteriën, schimmel, virussen etc. Dankzij zijn high density ionisator is de Lightair luchtreiniger extreem efficiënt in het verwijderen van de allerkleinste vuildeeltjes (van 1 micron tot nano deeltjes kleiner dan 0,1 µm). Het is algemeen bekend dat deze deeltjes het meest schadelijk zijn voor uw gezondheid. De grotere deeltjes in de lucht (1,0 - 5,0 μm) worden met normale snelheid verwijderd.

 

High density ionisator deactiveert griepvirus

Onderzoek in Zweden toont aan dat de high density ionisator van de Lightair luchtreiniger in staat is om het griepvirus te deactiveren. Dit geldt niet voor alle ionisatie luchtreinigers maar enkel en alleen voor de high density ionisator van de Lightair luchtreinigers. Lees meer over dit onderzoek naar Lighatir en influenza. 

 

High density ionisator: Hoge ionenproductie, geen ozon

De high density ionisator van de Lightair luchtreiniger levert dankzij zijn unieke IonFlow technologie ongeëvenaarde prestaties in het verwijderen van verontreinigingen uit de lucht zonder dat hierbij schadelijke ozon vrij komt. Dit is uniek omdat in het verleden een hoge ionenproductie gepaard ging met hoge ozon niveaus. Ozon is schadelijk en veroorzaakt irritatie aan de luchtwegen en branderige ogen. Om met het ozon niveau te voldoen aan de norm werden ionisatie luchtreinigers op de markt gebracht die minder effectief waren. Zo zijn er vele ionisatie luchtreinigers op de markt gebracht die of te licht zijn of die ozon produceren. Dit heeft de naam van ionisatie luchtreinigers niet altijd goed gedaan.

 

De high density ionisator van de Lightair luchtreiniger is anders. De ionisator maakt gebruik van een geoptimaliseerde ionisatie technologie: de IonFlow technologie. Deze technologie heeft het mogelijk gemaakt om een ionisator te ontwikkelen die miljarden negatieve ionen per seconde genereert zonder dat hierbij ozon vrij komt. De IonFlow technologie is een ionisatie technologie op basis van twee polen. Met 220V, een zeer lage stroomsterkte van 50mA en slechts maximaal 7W energieverbruik is de IonFlow ionisatie technologie in staat om middels een verscheidenheid aan dioden en condensatoren een enorm hoog voltage van 200.000eV te genereren. Dit maakt de extreem hoge productie van miljarden negatieve ionen per seconde mogelijk.

 

De Lightair luchtreiniger produceert minder dan 0,002 ppm ozon. Dit is het minimale meetbereik van meetapparatuur. Op het meetniveau van 0,002 ppm wordt geen ozon gemeten bij de Lightair luchtreiniger en daarmee wordt het ozon niveau gelijkgesteld aan nul. Nagenoeg iedere vergelijkbare luchtreiniger produceert wel in meer of mindere mate ozon. Ter indicatie, de maximaal toelaatbare ozon waarde ligt in Nederland op 0,12 ppm terwijl een waarde hoger dan 0,05 ppm als ongezond wordt bestempeld door de FDA (Amerikaanse voedsel en waren autoriteiten). De reukgrens voor ozon ligt al op 0,04 ppm. Vanaf deze waarde is ozon waarneembaar (muffige lucht). 

 

Vraag bij aanschaf van een luchtreiniger altijd naar een ozon testrapport voor de luchtreiniger. Een luchtreiniger die afgerond 0 ppm ozon produceert is verdacht en kan op ppb niveau nog altijd veel te veel ozon genereren. Kan men dit testrapport van de desbetreffende luchtreiniger niet overhandigen dan zegt dit genoeg!

 

Bekijk hier het ozon testrapport voor de Lightair luchtreiniger.

 

Slimme ionisator

De high density ionisator van de Lightair luchtreiniger genereert continu negatieve ionen. Het kost enige tijd totdat de luchtreiniger de complete ruimte gereinigd heeft. Als alle deeltjes in de ruimte geladen zijn dan neemt de ionenproductie af en genereert de luchtreiniger alleen nog het aantal ionen dat nodig is om de nieuwe deeltjes die de ruimte binnen komen te laden. Wij adviseren voor een optimaal resultaat om de luchtreiniger continu ingeschakeld te laten.

 

Negatieve ionen en gezondheid

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van negatieve ionen. Ons binnenklimaat kent vaak een overschot aan postieve ionen die bijdragen aan vermoeidheid en irritatie. Een betere balans tussen negatieve en positieve ionen die met de high density ionisator van de Lightair luchtreiniger bereikt wordt, leidt tot een gezonder binnenklimaat. Ga maar na, de lucht nabij watervallen, bergen, stranden en bossen is rijk aan negatieve ionen en wordt door een ieder als zeer gezond ervaren. Lees meer over negatieve ionen

voordelen lightair luchtreinigers, usp lightair luchtreiniger, stille luchtreiniger
bottom of page