top of page
Lightair luchtreinigers / Werking Lightair luchtreiniger

Werking Lightair IonFlow luchtreiniger

 

De Lightair IonFlow luchtreiniger is een gepatenteerde high density ionisatie luchtreiniger. De luchtreiniger maakt gebruik van een gepatenteerde high density ionisator met IonFlow technologie. Deze ionisator produceert miljarden negatieve ionen per seconde, zonder dat hierbij ozon vrij komt. Met deze technologie onderscheidt de Lightair luchtreiniger zich ten opzichte van 'traditionele' ionisatie luchtreinigers.

 

Wij leggen hier in detail uit hoe de Lightair Ionflow luchtreiniger werkt. Wilt u meer weten over de Lightair luchtreinigers of heeft u vragen naar aanleiding van de informatie op onze site? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via mail of telefonisch via 0180-642070. 

De werking van de Lightair ionisatie luchtreiniger in beeld

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

1

De lucht om u heen zit vol met kleine verontreinigingen afkomstig van uzelf, uw omgeving en uw dagelijkse activiteiten zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc. De luchtkwaliteit is door de ophoping van (ultra) fijnstof binnen vaak slechter dan buiten.

High density ionisator van de Lightair ionflow ionisatie luchtreiniger

2

De high density ionisator van de Lightair luchtreinigers genereert miljarden negatieve ionen per seconde benodigd om een ruimte van 125m3 te reinigen. Door de enorme productie van negatieve ionen, worden deze moeiteloos en effectief tot in alle hoeken van de ruimte verspreid. Het is dus niet belangrijk waar in de ruimte u de Lightair luchtreiniger plaatst mits deze maar 60-70 cm vrij staat van wanden en meubels.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

3

De negatieve ionen geven de vuildeeltjes in de lucht een negatieve lading mee. Er worden zo negatief geladen vuilclusters gevormd. Dit proces wordt ionisatie van de lucht genoemd.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

4

De lichtere vuilclusters worden aangetrokken door de positief geladen statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De zwaardere vuilclusters dalen neer en neemt u weg met stoffen en stofzuigen. De Lightair IonFlow luchtreiniger verwijdert zo tot 99,94% van alle verontreinigingen uit de lucht. De Lightair IonFlow luchtreinigers zijn met name effectief tegen juiste de kleinste verontreinigingen die het meeste schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

5

De statische collector van de Lightair luchtreiniger wordt zichtbaar vies. Meestal ziet u binnen 1-2 weken dat de collector vies wordt. Hoe vuil de collector wordt en hoe snel deze vuil wordt hangt af van de mate van vervuiling in uw omgeving.

 

De Lightair IonFlow luchtreiniger doet altijd zijn werk, ook als de collector volledig verzadigd is. Het rendement van de luchtreiniger blijft gelijk door de tijd heen (dit in tegenstelling tot filter luchtreinigers)

luchtreiniger zonder filters, luchtreiniger met afwasbaar filter, lightair ionflow luchtreiniger

6

Wanneer dat nodig is verwijdert u de collector van de luchtreiniger en wast u deze af in een warm sopje. Na afdrogen kan de collector weer geplaatst worden op de luchtreiniger. Zo eenvoudig is het. Afhankelijk van de mate van vervuiling, dient u de collector elke één tot twee weken schoon te maken.

 

Gebruik bij hardnekkig vuil onze Habit Multi Purpose cleaner. De collector KAN NIET IN DE VAATWASSER.

Corona naalden schoonmaken, onderhoud lightair ionflow luchtreiniger

7

Na verloop van tijd kan er op de coronanaalden aan de bovenzijde van de ionisator wat aanslag ontstaan.

 

Eens per 2-3 maanden adviseren wij om de corona naalden schoon maken met het meegeleverde borsteltje of een zachte tandenborstel.

Plaatsen van de Lightair luchtreiniger

Let er bij het plaatsen van de Lightair luchtreiniger op dat deze rondom een meter vrij staat van wanden en meubels. Klik hier voor meer informatie over installatie, onderhoud en schoonmaak van de Lightair luchtreiniger.

 

Plaatsen lightair luchtreiniger, installatie lightair ionflow luchtreiniger
Slimme luchtreiniger

De Lightair luchtreiniger genereert continu negatieve ionen. Het kost enige tijd totdat de luchtreiniger de complete ruimte gereinigd heeft. Als alle deeltjes in de ruimte geladen zijn dan neemt de ionenproductie af en genereert de luchtreiniger alleen nog het aantal ionen dat nodig is om de nieuwe deeltjes die de ruimte binnen komen te laden. Wij adviseren voor een optimaal resultaat om de luchtreiniger continu ingeschakeld te laten.

Werking Lightair luchtreiniger in detail

De gepetenteerde high density ionisator van de Lightair luchtreiniger produceert miljarden negatieve ionen per seconde. Dit resulteert in een concentratie van ruim 250.000 negatieve ionen per cm3 op één meter afstand van de luchtreiniger. Dit is, voorzover wij weten, ruim meer dan welke andere ionisatie luchtreiniger ook, zonder dat hierbij ozon vrij komt of dat er andere schadelijke bijeffecten ontstaan.

 

Ionisatie luchtreiniger met enorme capaciteit

De IonFlow technologie is een ionisatie technologie op basis van twee polen. Met 220V, een zeer lage stroomsterkte van 50mA en slechts maximaal 7W energieverbruik is de IonFlow technologie in staat om middels een verscheidenheid aan dioden en condensatoren een enorm hoog voltage van 200.000eV te genereren. Dit maakt de extreem hoge productie van miljarden negatieve ionen per seconde mogelijk. De deeltjesreductie die met de Lightair luchtreiniger gerealiseerd kan worden is daarom enorm omdat elk negatief ion gelijk staat aan één vuildeeltje dat geladen en verwijderd wordt.

 

De enorme ionenproductie en het feit dat de natuur altijd een balans zoekt tussem positieve en negatieve ionen, zorgt ervoor dat de negatieve ionen zich automatisch verdelen tot in alle hoeken van de ruimte. Dit betekent dat de hele ruimte gereinigd wordt en niet alleen de lucht direct rondom de luchtreiniger zoals bij veel 'traditionele' filter luchtreinigers vaak het geval is.

 

Luchtreiniging tot nano niveau (kleiner dan 0,1 µm)

De negatieve ionen hechten zich aan de vuildeeltjes in de lucht die over het algemeen positief geladen zijn. Denk hierbij aan ultra fijnstof, fijnstof, stof, pollen, allergenen, rook, uitlaatgassen, huidschilfers, bacteriën, schimmel, virussen etc. De Lightair luchtreiniger is extreem efficiënt in het verwijderen van de allerkleinste vuildeeltjes kleiner dan 1 micron tot aan deeltjes op nano niveau (deeltjes kleiner dan 0,1 µm). Het is algemeen bekend dat deze deeltjes het meest schadelijk zijn voor uw gezondheid. De grotere deeltjes in de lucht (1,0 - 5,0 μm) worden met normale snelheid verwijderd.

 

Statische collector die het vuil aantrekt

De collector, die werkt als een sterke vuilmagneet, trekt de vuilclusters aan. U zult zien dat na verloop van tijd de collector langzaam van kleur verandert naarmate deze sterker vervuild raakt. Als dat nodig is, kunt u de collector eraf halen en schoonmaken in wat warm water met afwasmiddel. Grotere vuilclusters zijn te zwaar om aangetrokken te worden door de collector en zullen neer dalen. U verwijdert deze eenvoudig met stoffen en stofzuigen. Door het vuil aan te trekken naar de collector en de zwaardere deeltrjes neer te laten dalen, voorkomt de Lightair luchtreiniger dat u de schadelijke stoffen nog inademt.

 

Als u de collector aanraakt voelt u een schokje van de statische lading. De lading die u voelt is noodzakelijk voor de juiste werking van het apparaat. U kunt de collector veilig aanraken. Als u dat vervelend vindt of als u huisdieren of kinderen heeft, dan kunt u de meegeleverde beschermkap om de collector plaatsen.

 

In het fimpje hieronder wordt de statische werking van de collector gedemonstreerd waarbij de (ultra) fijnstof deeltjes met een lasertechniek zichtbaar zijn gemaakt. U ziet duidelijk dat na een tweetal seconden het systeem wordt aangezet en de geladen vuildeeltjes door de collector worden aangetrokken. De lichtste deeltjes naderen de collector met de hoogste snelheid. Deze nano deeltjes zijn zo klein dat deze in de intermoleculaire ruimte van de collector terecht komen.

Prestaties Lightair luchtreiniger

Lightair ionisatie luchtreiniger: Ongeëvenaarde prestaties

De Lightair ionisatie luchtreiniger levert dankzij zijn unieke IonFlow technologie ongeëvenaarde prestaties in het verwijderen van verontreinigingen uit de lucht zonder dat hierbij schadelijke ozon vrij komt. Dit is uniek omdat in het verleden een hoge ionenproductie gepaard ging met hoge ozon niveaus. Om met het ozon niveau te voldoen aan de norm werden ionisatie luchtreinigers op de markt gebracht die minder effectief waren. De Lightair ionisatie luchtreiniger levert een ongekend hoge ionenproductie zonder meetbaar ozon te produceren, en dat is uniek. 

 

Lightair ionisatie luchtreiniger verwijdert tot 99,94% van alle luchtverontreinigingen

Testen uitgevoerd door het Zweeds Nationaal Test & Onderzoeksbureau (SP) bewijzen dat de Lightair IonFlow ionisatie luchtreinigers 99,94% van alle zwevende vervuiling in de lucht verwijderen. Andere testen uitgevoerd door ditzelfde instituut tonen aan dat het rendement van de LightAir ionflow luchtreinigers in de tijd gelijk blijft en dat er tijdens de ionisatie geen schadelijke ozon vrij komt. Het onderzoek toont aan dat de Lightair IonFlow luchtreinigers bij continu gebruik zeer effectief de kleinste in de lucht zwevende deeltjes verwijdert (0,01 tot 1,0 micron), zoals (ultra) fijn stof, rook, pollen, bacteriën, virussen, schimmels, huidschilfers van huisdieren, overige allergenen en nog veel meer. De Lightair IonFlow ionisatie luchtreinigers zijn extreem efficiënt in het verwijderen van nano deeltjes kleiner dan 0,1 micron. Deze deeltjes vertegenwoordigen onder normale omstandigheden 90% van alle deeltjes in de lucht en worden verondersteld de meest ernstige gezondheidsklachten te veroorzaken. De Lightair ionisatie luchtreiniger verwijdert de grotere deeltjes (van 1,0 tot 25 micron) met normale snelheid. Nieuw baanbrekend onderzoek in Zweden toont aan dat de Lightair ionisatie luchtreiniger zelfs de verspreiding van het influenza virus voorkomt!

 

Bij een vergelijkende test tussen diverse luchtreinigers in Zweden, is aangetoond dat de Lightair IonFlow luchtreiniger efficiënt vrijwel alle deeltjes in de lucht verwijdert. De Lightair is bewezen even effectief als de beste Hepa filter luchtreinigers maar dan zonder het hinderlijke geluid, het hoge energieverbruik en de dure filter vervangingen. In tegenstelling tot traditionele filter luchtreinigers die lucht door een filter leiden, gebruikt de Lightair luchtreiniger enkel de natuurlijke verdeling van geladen luchtdeeltjes in een ruimte om de vuildeeltjes uit de lucht te verwijderen en aan te trekken naar de collector. De Lightair luchtreiniger is daardoor stil en toch zeer efficiënt. Bekijk de testrapporten. 

 

Negatieve ionen zijn positief

Diverse onderzoeken hebben het positieve effect van negatieve ionen op onze gezondheid aangetoond. Lees meer.

 

testrapport lightair ionflow luchtreiniger, test luchtreinigers
voordelen lightair ionflow luchtreiniger, stille luchtreiniger
bottom of page