top of page
Lightair CellFlow mini luchtreiniger
Lightair CellFlow mini luchtreiniger
Lightair CellFlow mini luchtreiniger
Lightair CellFlow mini luchtreiniger
Lightair CellFlow mini luchtreiniger
Lightair CellFlow mini luchtreiniger
Lightair CellFlow mini luchtreiniger
Lightair CellFlow mini luchtreiniger

Luchtreiniger LightAir CellFlow Mini

Capaciteit: 50 m3 / 20 m2

 

€ 159,- (incl BTW)

De gepatenteerde LightAir CellFlow Mini luchtreiniger combineert een unieke luchtionisatie technologie met een hoogwaardig, gepatenteerd elektrostatisch filter. Deze luchtreiniger verwijdert schadelijke deeltjes tot nog kleiner dan 0,1 µm (0,1 micrometer) en dat is uniek voor een luchtreiniger met filter. Zelfs het beste HEPA filter kan dat niet evenaren. Daarnaast is de CellFlow Mini dankzij het uniek ontworpen luchtfilter stiller en energiezuiniger dan de meeste andere filter luchtreinigers in zijn klasse.  

De CellFlow Mini luchtreiniger is zeer geschikt voor de slaapkamer en kleinere woonkamer. Ook bij allergie (pollen en huisdieren) is de CellFlow Mini luchtreiniger een goede keuze. De CellFlow technologie is met name effectief in het verwijderen van deeltjes van PM0.1 tot PM50 (fijnstof), dat zijn onder andere schimmels, bacteriën, huisdier allergenen, pollen, grotere virus deeltjes en andere fijnstof deeltjes. De CellFlow Mini luchtreiniger kan in een uur twee keer de complete lucht in de ruimte verversen en reinigt daarmee snel en effectief!

 

Wilt u ultra fijnstof verwijderen, bijvoorbeeld als u astma heeft of als u nabij druk verkeer of industrie woont, dan adviseren wij een LightAir luchtreiniger met IonFlow technologie.  

Zo werkt de LightAir CellFlow technologie

Werking Cellflow
Werking Filter NL.jpg

Beter dan HEPA

Net als een luchtreiniger met HEPA filter leidt de Lightair CellFlow Mini luchtreiniger lucht door een filter met behulp van een ventilator, maar dan met wat cruciale verschillen:

 • De CellFlow is in staat deeltjes te verwijderen kleiner dan 0,1 micrometer. Dat is veel kleiner dan zelfs het beste HEPA filter tegen houdt.

 • Door de lage luchtweerstand van het filter is de CellFlow Mini stiller en energiezuiniger dan de meeste HEPA luchtreinigers.

Met de Cellflow techniek brengt LightAir haar nieuwste gepatenteerde en ongeëvenaarde techniek op de markt. De CellFlow technologie combineert een gepatenteerd statisch high velocity EcoPrecision filter met een zogenaamde "umbrella" ionisatie techniek. Maar wat betekent dat nu?

De CellFlow Mini luchtreiniger haalt net als elke andere filter luchtreiniger lucht door het filter met behulp van een ventilator. Afhankelijk van de gekozen stand wordt er tot wel 100 m3 lucht per uur door het filter geleid. De vuile lucht komt in een kamer voor het filter (de 'umbrella') waar de deeltjes middels ionisatie een lading mee krijgen. De CellFlow heeft een pre-filter dat de grotere vuildeeltjes tegenhoudt. De kleinere, geladen deeltjes die door het pre-filter komen worden vervolgens krachtig aangetrokken door het spiraalvormige, gepatenteerde elektrostatische filter erachter. De spiraal in het filter werkt in feite als een grote magneet waarop vuildeeltjes neerslaan. Het filter is zo in staat deeltjes zo klein als 0,1 micron af te vangen, waar traditionele HEPA luchtreinigers niet verder komen dan 0,3 micron (en dat is alleen als ze het beste HEPA filter hebben en veel filter luchtreinigers hebben dat helaas niet). De CellFlow Mini is dus maar liefst 3 x maal effectiever dan de beste HEPA luchtreiniger. Achter het apparaat wordt schone lucht vervolgens uitgeblazen.

Luchtreiniging tot PM0.1: 3 x effectiever dan de beste HEPA luchtreiniger

Groot voordeel van de CellFlow technologie ten opzichte van een traditioneel HEPA filter is dat deeltjes elektrostatisch afgevangen worden en het EcoPrecision filter daarmee ook effectief is tegen de kleinere vuildeeltjes in de lucht. Een traditioneel filter heeft openingen waarbij de grootte van de opening bepaalt hoe klein het grootste deeltje is dat nog door het filter doorgelaten wordt. Hoe kleiner de opening hoe kleiner de deeltjes die tegen gehouden worden door het filter. Echter als openingen in het filter kleiner worden, dan kost het ook meer energie (en dus stroom en geluid) om lucht nog door het filter te leiden. Omdat het CellFlow EcoPrecision filter gebruik maakt van statische lading om deeltjes aan te trekken kunnen de openingen in het filter veel groter zijn zonder op effectiviteit in te leveren, waardoor de lucht makkelijker door het filter kan. Door de lage luchtweerstand van het filter werkt de luchtreiniger stiller en verbruikt de CellFlow Mini luchtreiniger minder energie dan andere, traditionele filter luchtreinigers. Het filter gaat tot 18 maanden mee. 

Hieronder hebben we weergegeven welke deeltjes door de CellFlow technologie verwijderd worden in vergelijking tot de effectiviteit van traditionele HEPA luchtreinigers en de IonFlow technologie van de andere LightAir luchtreinigers. 

LightAir technieken bereik.jpg
 • Primair bereik CellFlow luchtreiniger: blauwe balk (PM 0.1 tot PM50)

 • Primair gebied van efficiëntie Lightair IonFlow luchtreiniger: oranje balk (vanaf PM0.007 )

 • Primair bereik andere, traditionele HEPA luchtreinigers: rode kader

Specificaties CellFlow Mini luchtreiniger

Specificaties LightAir CellFlow Mini luchtreiniger

 

 • Afmeting CellFlow Mini luchtreiniger: 21.6 x 21 x 8.6 cm (hxbxd)

 • Gewicht: 1 kg

 • Capaciteit (op basis van een ventilatievoud van 2, d.w.z. elk uur wordt de lucht in de ruimte 2 x compleet ververst)

  • Stand 1 - Hoog - CADR 100 m3/uur - Voor ruimten tot 20m2 ofwel 50 m3*

  • Stand 2 - Laag - CADR 45 m3/uur - Voor ruimten tot 10 m2 ofwel 23 m3*

 • Geluidsniveau: 20 of 38 dB(A) afhankelijk van stand

 • Energieverbruik: 1,5 - 3 W afhankelijk van stand

 • Efficiency graad (CADR/Opgenomen vermogen): CADR 33/Watt

 • Certificering: EMC, CE, ETL(US), GS, S

 • Garantie: 3 jaar

 • Fijn stof deeltjes reductie: 99,9%, met name effectief in de reductie van de kleinste deeltjes en meest gevaarlijke ultra fijn stof deeltjes tot wel PM 0.1 (0,1 micron)

 • Tafelmodel

 • Filter: EcoPrecision filter

 • Standtijd filter: 18 maanden

 • Deeltjes reductie: tot PM 0.1 (1 x 10 EXP -7 mm ofwel 0,1 micron ofwel ééntienduizendste mm)

 • Technologie: gepatenteerde CellFlow technologie

*bij een plafondhoogte van 2,5 meter

Intro CellfFlow mini.png
Testrapporten LightAir CellFlow Mini luchtreiniger

Deze LightAir luchtreiniger modellen zijn voor u wellicht ook interessant:

LightAir_front_side_resized.jpg
ionisatie luchtreiniger, lightair ionflow signature luchtreiniger
bottom of page