top of page

Luchtreiniger allergie

 

Helpt een luchtreiniger bij allergie? Jazeker, hoewel de werking wel afhankelijk is van het soort allergie en de mate waarin u allergisch bent. Wij raden bij allergie onze CellFlow luchtreinigers aan. Om effectief te zijn tegen uw allergie heeft u een allergie luchtreiniger nodig die in staat is juist die deeltjes te verwijderen waar u allergisch voor bent. Ook de snelheid waarmee de lucht gereinigd wordt is bij allergie erg belangrijk.

 

Wij leggen graag uit waarom wij onze CellFlow luchtreinigers aanraden. Omdat wij begrijpen dat u waarschijnlijk wilt vergelijken met andere luchtreinigers gaan we ook verder in op het selecteren van de juiste allergie luchtreiniger. 

CellFlow luchtreinigers bij Allergie​

99,9%

deeltjesreductie tot PM0.1

CellFlow luchtreinigers verwijderen de deeltjes die allergische klachten veroorzaken. De meest voorkomende allergenen hebben een grootte van PM0.1 - PM50 (zie uitleg hieronder)

Pollen.jpg

Pollen

Huisdieren.jpg

Huisdieren

Huisstofmijt.jpg

Huisstofmijt

02_soundless_blue.png

33

CADR/W

Snelle reiniging van de lucht tegen laagst mogelijke energiekosten. Slechts 1/3 van de energiekosten van traditionele filter luchtreinigers

10_collector_blue-300x300.png
Intro CellfFlow mini.png

Fluisterstil

En daarmee geschikt voor slaapkamer

Duurzaam EcoPrecision filter

Standtijd 18 maanden met minimaal efficiency verlies (<5%)

Wij raden de CellFlow luchtreinigers aan bij allergie omdat:

  • Ze deeltjes verwijderen in de range van 0,1 tot 50 micrometer. De meest voorkomende allergenen vallen binnen dit bereik. Veel HEPA luchtreinigers hebben een kleiner bereik. 

  • Ze in staat zijn de lucht in de ruimte snel en efficiënt te reinigen. Door het uniek ontworpen EcoPrecision filter zijn CellFlow luchtreinigers extreem efficiënt en kunnen ze tegen minimale energiekosten en met minimaal geluid de lucht in de ruimte meerdere keren per uur compleet verversen. We noemen dat de CADR = Clean Air Delivery Rate. De CellFlow luchtreinigers hebben een hoge CADR tegen 1/3 van de energiekosten en het geluid van traditionele filter luchtreinigers. 

  • Fluisterstil zijn en daarmee geschikt voor de slaapkamer. Dé ruimte om een luchtreiniger te plaatsen omdat u daar gemiddeld de meeste tijd doorbrengt. 

Wat is de beste luchtreiniger bij allergie?

De beste luchtreiniger voor uw allergie is die luchtreiniger die in staat is de deeltjes te verwijderen die uw allergische reactie veroorzaken. Bij hooikoorts moet u een luchtreiniger hebben die pollen kan verwijderen, bij huisstofmijtallergie een luchtreiniger die de uitwerpselen van de huisstofmijt kan verwijderen en bij een huisdierallergie een luchtreiniger die allergenen van huisdieren kan verwijderen. De grootte van de allergenen kunnen behoorlijk verschillen. Het is dan ook belangrijk uw luchtreiniger te selecteren op basis van de grootte van de deeltjes die door de luchtreiniger verwijderd worden. Ook de snelheid waarmee de lucht gereinigd wordt is bij een allergie belangrijk. Helaas zijn niet alle luchtreiniger leveranciers hier altijd even duidelijk over. Wij zijn dat wel!

Stap 1: Bepaal welke deeltjes de luchtreiniger moet verwijderen: Waar bent u allergisch voor?

Uw allergie bepaalt welke deeltjes een luchtreiniger moet kunnen verwijderen. 

Bereik CellFlow.jpg

Hooikoorts of Pollen Allergie: ca. 10 - 50 micrometer

Pollen zijn vrij grote deeltjes die vooral in de neus en luchtwegen veel irritatie veroorzaken. U heeft een luchtreiniger nodig die deeltjes kan verwijderen van 10 micrometer en groter. Dit wordt ook wel verwoord als PM10, 10 micron of 10 µm. Lees meer over luchtreiniger bij hooikoorts / pollen allergie

Huisdierenallergie, bijv. Kattenallergie: ca. 0,1 - 3 micrometer

Vooral in de winter vaak een probleem als huisdieren meer binnen zijn en deuren gesloten blijven. Allergenen van huisdieren zijn aanzienlijk kleiner en kunnen dus ook dieper doodringen in het menselijk lichaam. Bij een huisdierenallergie moet de luchtreiniger in staat zijn deeltjes zo klein als 0,1 micrometer (ofwel PM0.1, 0,1 micron of 0,1µm) te verwijderen. De keuze in luchtreinigers wordt dan al wat beperkter. Ook zijn filters voor dergelijke luchtreinigers vaak veel duurder en is het energieverbruik vele malen hoger. Lees meer over luchtreiniger bij huisdierenallergie

Huisstofmijtallergie: ca. 10 - 40 micrometer

Misschien wel de lastigste allergie om met een luchtreiniger aan te pakken. Huisstofmijt nestelt zich in uw matras, dekbed en kussen en de deeltjes gaan pas zweven als u schoonmaakt of ligt te draaien in uw bed. Het is voor deze zwevende deeltjes dat u een luchtreiniger in kan zetten. U heeft dan een luchtreiniger nodig die in staat is om deeltjes te verwijderen van 10 micrometer of groter. Dit wordt ook wel PM10, 10 micron of 10 µm genoemd. Alleen een luchtreiniger zal hier vrijwel nooit voldoende zijn. Wij raden aan om bij huisstofmijtallergie dan ook aanvullende maatregelen te nemen zoals speciaal beddengoed, regelmatig luchten, regelmatig wassen en schoonmaken, gladde vloerbedekking etcetera. Lees meer over luchtreiniger bij huisstofmijt allergie.

Stap 2: Bepaal de capaciteit van de luchtreiniger en de snelheid van luchtreiniging

Bij een filter luchtreiniger wordt de snelheid van reiniging bepaald als de Clean Air Delivery Rate (CADR). De CADR geeft aan hoeveel lucht er per uur door het filter gaat. Bijvoorbeeld, een CADR van 100 betekent dat elk uur 100 m3 schone lucht wordt geleverd. Om de capaciteit van de luchtreiniger te bepalen rekenen we normaal dat 2 maal per uur de inhoud van de ruimte compleet ververst wordt. Bij allergie is de norm dat de inhoud van de ruimte 3,5 keer per uur compleet ververst moet worden. 

Clean Air Delivery Rate

CADR

100m3/u

=

Capaciteit luchtreiniger normaal

50m3

21m2*

=

Capaciteit luchtreiniger bij allergie

28m3

12m2*

Let daarnaast op:

  • Geluidsniveau op hoogste stand

  • Energieverbruik (vraag naar CADR/W)

  • Kosten vervanging luchtfilter en eventuele afname in efficiency van het filter door de tijd heen.

* Bij een plafondhoogte van 2,4 meter

Let op: De mate van allergie en een allergie luchtreiniger

Een luchtreiniger kan veel verlichting bieden bij allergie. Er is echter wel een maar. Bij extreme allergie zal zelfs een enkel deeltje in de lucht al voor een allergische reactie zorgen. Een luchtreiniger heeft altijd even tijd nodig om allergenen te verwijderen en zal bij extreme allergie niet alle klachten kunnen voorkomen. U zou ook bij extreme allergie echter zeker wel verlichting van de klachten moeten merken mits u een luchtreiniger heeft met voldoende snelheid en die de juiste deeltjes verwijdert.

Lees meer:

Luchtreiniger hooikoorts / pollen allergie

Heeft u last van hooikoorts en houdt u uw hart al vast als het voorjaar aanbreekt en de grasmaaiers te voorschijn komen? Wordt u ’s ochtends wakker met branderige ogen, loopneus, huidirritatie en andere allergische klachten? Dan biedt de LightAir luchtreiniger verlichting.

De LightAir CellFlow luchtreinigers verwijderen effectief pollen die hooikoorts veroorzaken. Pollen zijn gemiddeld genomen 10 tot 50 micrometer groot. De CellFlow luchtreinigers zijn primair effectief in deze range. 

 

Wij adviseren om een LightAir luchtreiniger in uw huiskamer te plaatsen. Heeft een grotere woonkamer plaats dan meerdere luchtreinigers. Plaats ook een LightAir luchtreiniger in uw slaapkamer. Dit is de ruimte waar u normaal gesproken de meeste tijd doorbrengt. 

ionisatie luchtreiniger, Lightair ionflow Solution luchtreiniger
Luchtreiniger hooikoorts pollen allergie
Luchtreiniger Huisdieren allergie, kattenallergie

Luchtreiniger huisdieren allergie

Kattenallergie is de meest voorkomende huisdierenallergie. Maar ook allergieën voor honden, cavia's, konijnen en vogels komen vaak voor. Zeker 's winters als deuren dicht blijven en huisdieren vaker binnen zijn, zal u meer last hebben.   

Heeft u of uw partner of kinderen een katten allergie, honden allergie of andere huisdieren allergie en ziet u eigenlijk geen andere oplossing meer dan de hond of kat de deur uit te doen? Dat is vaak niet nodig! Met de LightAir allergie luchtreiniger vermindert u allergische klachten en houdt u uw hond of kat gewoon lekker bij u thuis. 

 

Een allergie voor katten, honden of andere huisdieren kan zich op verschillende manieren openbaren. Duidelijke indicatoren van een huisdieren allergie zijn huiduitslag en branderige ogen. Veelal openbaart een allergie voor katten, honden of andere huisdieren zich minder duidelijk in de vorm van een continu gevoel van verkoudheid, een loopneus of tranende ogen.

 

Bij een kattenallergie, hondenallergie of andere huisdierenallergie zijn het vaak de huidschilfers waar u allergisch voor bent. Deze huidschilfers zijn zeer klein en zweven door de lucht in uw huis. U ademt deze schilfers in en dat veroorzaakt allergische klachten. De LightAir luchtreiniger verwijdert efficiënt huidschilfers en andere allergenen uit de lucht. U merkt direct het verschil. 

 

Ook hondengeur en kattengeur verwijderen 

U bent waarschijnlijk gek op uw huisdier maar misschien niet altijd even blij met de geur die uw huisdier verspreidt. Met de LightAir allergie luchtreiniger slaat u twee vliegen in één klap. Niet alleen de allergenen, maar ook de vieze luchtjes afkomstig van een huisdier worden door de LightAir luchtreiniger uit de lucht verwijderd. De meeste geuren bestaan namelijk ook uit deeltjes die tijdens het ionisatie proces verwijderd worden. Luchtjes uit- of afgescheiden door het huisdier worden zo snel verwijderd waardoor uw huis weer lekker fris ruikt.

luchtreiniger huisdieren allergie, luchtreiniger kattenallergie
Luchtreiniger huisstofmijt allergie

Luchtreiniger huisstofmijt allergie

De LightAir verwijdert efficiënt huisstofmijt en andere allergenen uit de lucht. Bij een allergie voor huisstofmijt adviseren wij om een Lightair luchtreiniger te plaatsen in zowel de huiskamer als de slaapkamer.

 

Lees hieronder de ervaring van één van onze klanten:

"Geweldige service en een super produkt. Ik gebruikte zeer regelmatig puffers voor mijn benauwdheid. Na onderzoek bleek ik extreem last te hebben van huisstofmijt. Heb in december een LightAir luchtreiniger gehuurd en al na een week merkte ik duidelijk verschil en kon ik de medicijnen gaan afbouwen. Heb nu een luchtreiniger in de kamer en de slaapkamer staan/hangen en ben er erg blij mee." - Geplaatst door Bianca

 

Als u allergisch bent voor huisstofmijt is alleen het plaatsen van een luchtreiniger meestal niet voldoende. De huisstofmijt bevindt zich vooral in matrassen, kussens, gestoffeerd meubilair, tapijt en op beschimmelde muren. U kunt thuis verschillende maatregelen nemen om de huisstofmijt te bestrijden. Probeer vocht en stof tegen te gaan. Soms is het nodig bepaalde materialen in huis te vervangen. Omdat dit kostbaar kan zijn, is het verstandig niet alles in een keer te doen. Begin op plaatsen in huis waar zich veel huisstofmijten bevinden, bijvoorbeeld daar waar het vochtig of stoffig is. Vooral de slaapkamer is belangrijk, omdat u daar veel tijd doorbrengt.

luchtreiniger huisstofmijt, huisstofmijt verwijderen
bottom of page