top of page
Toepassingen Lightair luchtreinigers / Luchtreiniger voor thuis / Fijnstof luchtreiniger voor het verwijderen van (ultra) fijnstof

Poll: 

Wat is voor u de reden om een luchtreiniger aan te schaffen?

 

 • Ik heb een allergie (23%)

 • Ik heb astma (8%)

 • Ik heb bronchitus (2%)

 • Ik heb een andere luchtwegaandoening (7%)

 • Ik rook (26%)

 • Ik maak me serieus zorgen over fijnstof vervuiling (10%)

 • Ik woon aan een drukke weg (4%)

 • Ik woon in de stad (2%)

 • Ik heb last van luchtjes in huis (10%)

 • Ik slaap slecht of onrustig (8%)

 

Poll uitgevoerd op lightairshop.eu

Peildatum 24-9-2015

2053 respondenten

Lightair ionflow ionsatie luchtreiniger met statische collector

Fijnstof in het nieuws

Vrijwel wekelijks kunt u in het nieuws lezen over fijnstof vervuiling, over luchtvervuiling of over zorgen over luchtkwaliteit nabij snelwegen of in steden. Hieronder een kleine greep uit het nieuws. Lees meer >> 

Fijnstof verwijderen met de Lightair luchtreiniger

Fijnstof is zeer schadelijk voor de gezondheid. (Ultra) Fijnstof dringt diep door in de longen en bloedbaan. Met name in de grote steden zoals o.a. Rotterdam, Amsterdam en Utrecht kunt u te maken hebben met sterke luchtvervuiling als gevolg van verkeer en industrie.Het is dan ook belangrijk om uzelf en uw gezin of collega's te beschermen tegen (ultra) fijnstof met een fijnstof luchtreiniger. De Lightair luchtreiniger is extreem effectief tegen juist die allerkleinste deeltjes!

 

Jaarlijks sterven zo'n 1700 tot 3000 Nederlanders vroegtijdig als gevolg van fijnstof en luchtvervuiling. Luchtvervuiling is zeer schadelijk zelfs als de concentraties fijnstof en andere vervuilingen lager zijn dan de Europese norm. Fijnstof veroorzaakt verschillende gezondheidsklachten, waaronder:

 

 • allergieën

 • astma en copd

 • oog- en keelirritaties

 • hart- en vaatziekten

 • ademhalingsproblemen

 • vermoeidheid, concentratieproblemen, hoofdpijn, irritatie en depressie

 • virus en bacterie aanvallen

 • hoge bloeddruk

 • verhoogd risico op longkanker

 • lager geboortegewicht bij baby's met alle gezondheidsrisico's op latere leeftijd van dien.

 

Juist de fijnstof deeltjes zijn het meest schadelijk voor onze gezondheid en dringen tot diep in de longen en zelfs tot in onze bloedbaan door. Fijnstof belasting kan zich uiten in gezondheidsklachten als verkoudheid, hoofdpijn en chronische vermoeidheid, maar ook veel extremer als verstopping van bloedvaten met hartproblemen tot gevolg.

luchtvervuiling, fijnstof, ultra fijnstof verwijderen
gezondheidsklachten ultra fijnstof

Luchtkwaliteit in huis verbeteren met fijnstof luchtreiniger

In stedelijke omgevingen, in de buurt van drukke wegen of industrie is het vrijwel onmogelijk om schone lucht in te ademen zonder gebruik te maken van een fijnstof luchtreinigerDiverse nieuwsberichten tonen aan dat in drukke straten de fijnstof norm nogal eens overschreden wordt. Uit onderzoek aan de TU Eindhoven blijkt dat ultra fijnstof zelfs door de gevel uw huis kan binnendringen. Een filter in uw ventilatiesysteem is dan niet afdoende. Om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren, moet de luchtvervuiling van binnenuit aangepakt worden. Met de Lightair IonFlow luchtreinigers wordt fijnstof en ultra fijnstof extreem efficiënt verwijderd.

 

De oplossing: Extreem efficiënt fijnstof verwijderen met Lightair luchtreinigers

Dankzij zijn gepatenteerde high density ionisator is de Lightair luchtreiniger extreem efficiënt in het verwijderen van ultra fijnstof tot op nano niveau. De Lightair fijnstof luchtreiniger verwijdert (ultra) fijnstof uit de lucht en voorkomt dat u deze nog inademt. De kracht van de Lightair luchtreiniger is ongeëvenaard. De gepatenteerde ionisatie techniek maakt geen onderscheid in de grootte van de deeltjes en verwijdert met gemak zelfs de allerkleinste ultra fijnstof (nano) deeltjes. Het is juist daar waar de meeste traditionele luchtreinigers met filter tekortschieten. Of het filter is niet fijnmazig genoeg waardoor (ultra) fijnstof er dwars doorheen gaat of het filter is wel fijnmazig genoeg maar dan is er heel veel kracht (=herrie) en energie nodig om lucht door het filter te voeren. Daar heeft u met de Lightair luchtreiniger geen last van. 

Hiernaast ziet u de vuilcollector LightAir IonFlow luchtreiniger vuilcollector waarop duidelijk de (ultra) fijn stof aanslag is te zien na slechts twee weken (!!) te zijn gebruikt in een stedelijke omgeving. De aanslag bestaat voor een groot deel uit fijnstof (vooral roet). Dit ademt u nu elke dag in en dit komt nu in uw bloedbaan terecht. Hoog tijd om daar wat aan te doen en een bewuste keuze te maken voor uw gezondheid nu en in de toekomst met een luchtreiniger.

ultra fijnstof verwijderen, fijnstof luchtreiniger

Om de goede werking en vooral het effect van de luchtreiniger op de luchtkwaliteit in huis te ervaren bestaat ook de mogelijkheid om de Lightair luchtreiniger eerst te huren. U ziet na één à twee weken hoe vuil de collector wordt. Een goede indicatie van de luchtkwaliteit in huis!

Achtergrondinformatie:

 

 

Zembla over (Ultra) Fijnstof

Zembla heeft in april 2016 een interessante uitzending gemaakt over de schadelijke effecten van (ultra) fijnstof. Klik op de video hiernaast om het filmpje te bekijken. 

De Lightair luchtreiniger: Bescherm uzelf tegen fijnstof en kies uw luchtreiniger

Elke Lightair luchtreiniger heeft dezelfde werking en capaciteit en biedt u dus dezelfde bescherming tegen fijnstof. Kies het model dat het best bij u past. 

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

1

De lucht om u heen zit vol met kleine deeltjes zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

2

Lightair luchtreinigers genereren miljarden negatieve ionen per seconde benodigd om een ruimte van 125m3 te reinigen.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

3

De negatieve ionen geven de deeltjes in de lucht een negatieve lading mee.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

4

De vuilclusters worden deels aangetrokken door de statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De rest daalt neer. 

Evolution grouppicture.jpg
Evolution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Evolution is het meest populaire model van de Lightair luchtreinigers. De Evolution is net iets lager dan de Signature luchtreiniger en is perfect voor thuis en kantoor.

Signature grouppicture.jpg
Signature luchtreiniger

De Lightair IonFlow Signature heeft een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. De LightAir Signature is beschikbaar in zwart, wit en houtlook.

ionisatie luchtreiniger, lightair ionflow solution plafond luchtreiniger
Solution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Solution is een unieke plafond luchtreiniger. Zeer geschikt voor slaapkamer, scholen en kantoren.

* U wordt omgeleid naar habitatsolutions.eu voor het complete artikel en om de minigids aan te vragen. 

Minigids fijnstof nieuwe huisstijl.png

Heeft u ook last van (ultra) Fijnstof?

Wat kunt u doen om klachten te voorkomen of te verminderen?

Gelukkig zijn er genoeg dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u minder fijnstof inademt en zo gezondheidsrisico’s verkleint. We hebben alle tips overzichtelijk voor u gebundeld in één minigids, die u gratis kunt downloaden:

Ontvang gratis onze minigids met 10 tips in uw mailbox

 • Voorkom of verminder klachten door (ultra)fijnstof

 • Minigids met 6 tips voor binnenshuis en 4 voor buiten

 • Gratis als PDF in uw mailbox

 • Ontvang ook onze e-mailnieuwsbrief (elk moment opzegbaar)

bottom of page