top of page
Toepassingen Lightair luchtreinigers / Luchtreiniger voor bedrijven / Luchtreiniger kapsalon en schoonheidsspecialist
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus
Lightair luchtreiniger deactiveert influenza virus, luchtreiniger virussen bacteriën, griepvirus

Lightair beschermt tegen influenza virus

 

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de high density ionisator van de Lightair luchtreiniger het influenza deactiveert en zo de verspreiding van dit virus tegen gaat.

 

Uw klanten nemen vaak ook bacteriën en virussen mee uw zaak in. Bescherm uzelf en uw medewerkers tegen deze virussen met een Lightair luchtreiniger.

Luchtreiniger kapsalon

 

Uit praktijktesten is onomstotelijk vast komen te staan dat met de Lightair luchtreiniger zeer efficiënt stof, fijn stof, uktra fijnstof, luchtjes en andere verontreinigingen die zich in een kapsalon kunnen bevinden, worden verwijderd. Door gebruik te maken van een Lightair Solution luchtreiniger boven de behandelstoel kan vuil direct boven de werkplek afgevangen worden. 

 

Praktijktest LightAir luchtreiniger kapsalon 

Medewerkers van de kapsalon hadden voor plaatsing van de Lightair ionflow luchtreiniger gezondheidsklachten zoals last van hoofdpijn, vermoeidheid aan het einde van de dag en daarnaast sterke verontreiniging van de neus als gevolg van de gebruikte sprays. Waarschijnlijk voor u en uw medewerkers zeer herkenbaar. De traditionele luchtreiniger ingebouwd in het plafond bleek zeer kostbaar in aanschaf, installatie, energieverbruik en onderhoud en leverden niet het gewenste resultaat. De kapsalon zocht een voordelige luchtreiniger in aanschaf en montage en daarnaast een luchtreiniger die geen onderhoudskosten genereerde, geluidloos, efficient was en er tevens goed uitziet.

 

Luchtreiniging middels 4 Lightair luchtreinigers

De lucht in de kapsalon wordt gereinigd middels 4 Lightair Sky luchtreinigers (voorloper Lightair Solution luchtreiniger) verdeeld over de kapsalon. Deze luchtreinigers worden direct boven de werkplek opgehangen en verwijderen zo heel direct verontreinigingen die vrij komen uit de lucht.

 

Kapsalon circa 225 m3

Oppervlak kapsalon ±90 m2/± 225 m3, normale ventilatie middels geforceerde luchtinlaat via raamventilator tijdelijk uitgeschakeld gedurende test!!

 

Test luchtreiniging

Om de werking van de Lightair luchtreiniger te demonstreren is de ruimte middels sigarettenrook vervuild tot 16.000 ultra fijnstof deeltjes per cm3 (0,02 tot 1 micron).

 

Duur test

1 uur 

 

Resultaat

Binnen een half uur had de Lightair luchtreiniger het aantal deeltjes in de lucht gerduceerd tot het niveau van de buitenlucht. Na 1 uur reductie naar 4320 deeltjes per cm3, 30% beneden niveau buitenlucht. Dit niveau in het gemeten bereik is extreem laag. 

 

Resultaat gezondheidsklachten

Na plaatsing van de Lightair luchtreiniger hebben de medewerkers geen van allen nog last van hoofdpijn of vermoeidheid. Ze voelen zich vitaler en hebben een veel schonere neus.

 

Reiniging collector luchtreinigers

In verband met de hoge mate van vervuiling worden de vuilcollectoren iedere week gereinigd in een warm sopje.

luchtreiniger kapsalon, luchtreiniger schoonheidsspecialist, luchtreiniger boven werkstation
luchtreiniger kapsalon, luchtreiniger schoonheidsspecialist, luchtreiniger boven werkstation

Luchtreiniger Schoonheidsspecialist

De test met de Lightair luchtreiniger in een kapsalon toont duidelijk aan dat deze luchtreiniger in deze situatie zeer effectief is. Een vergelijkbaar effect is er voor schoonheidsspecialisten, manicure en pedicure. Vaak komen hier veel chemische stoffen vrij en is het fijn als een luchtreiniger dichtbij de werkplek geplaatst kan worden en zo de lucht schoon en zuiver kan houden. De hangende Lightair luchtreiniger plaatst u boven uw werkplek, direct boven de bron van vervuiling.

De Lightair Solution luchtreiniger

Voor kapsalons en schoonheidsspecialisten adviseren wij om de hangende Lightair IonFlow Solution luchtreiniger te plaatsen. Met dit plafond model van de Lightair luchtreinigers bespaart u ruimte en worden de luchtreinigers veilig buiten het bereik van uw klanten geïnstalleerd. De werking en capaciteit van alle luchtreinigers is overigens hetzelfde, dus u kunt ook zonder problemen kiezen voor één van onze andere modellen. 

 

Lightair luchtreiniger bestellen

U kunt de luchtreiniger direct online bestellen door hieronder te klikken op het model van uw keuze. Neem bij grotere aantallen contact met ons op voor een voorstel op maat. 

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

1

De lucht om u heen zit vol met kleine deeltjes zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

2

Lightair luchtreinigers genereren miljarden negatieve ionen per seconde benodigd om een ruimte van 125m3 te reinigen.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

3

De negatieve ionen geven de deeltjes in de lucht een negatieve lading mee.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

4

De vuilclusters worden deels aangetrokken door de statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De rest daalt neer.

Evolution grouppicture.jpg
Evolution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Evolution is het meest populaire model van de Lightair luchtreinigers. De Evolution is net iets lager dan de Signature luchtreiniger en is perfect voor thuis en kantoor.

Signature grouppicture.jpg
Signature luchtreiniger

De Lightair IonFlow Signature heeft een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. De LightAir Signature is beschikbaar in zwart, wit en houtlook.

ionisatie luchtreiniger, lightair ionflow solution plafond luchtreiniger
Solution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Solution is een unieke plafond luchtreiniger. Zeer geschikt voor scholen en kantoren.

bottom of page