top of page
Toepassingen Lightair luchtreinigers / Luchtreiniger voor thuis / Luchtreiniger astma en andere luchtwegproblemen

Luchtreiniger astma en andere long- en luchtwegproblemen

Luchtvervuiling, bijvoorbeeld door fijnstof, veroorzaakt en verergert longproblemen als astma en COPD aldus het Longfonds. Bij astma of andere luchtwegaandoeningen kan een astma luchtreiniger de klachten aanzienlijk verlichten. De LightAir ionisator luchtreiniger verwijdert (ultra) fijnstof en diverse andere verontreinigingen uit de lucht die prikkels veroorzaken. Om te ervaren of de Lightair astma luchtreiniger in uw geval uitkomst biedt, raden wij u aan de luchtreiniger eerst te huren. U kunt de luchtreiniger dan vrijblijvend uitproberen. Zo weet u zeker dat u alleen de beste astma luchtreiniger koopt.

Ervaringen met de LightAir luchtreiniger bij astma / COPD

IONFLO_1.JPG

“Ik heb nu een paar dagen een gehuurde LightAir in huis staan. Ik heb al jaren astma en haal slechts oppervlakkig adem. Sinds het apparaat hier staat (overdag beneden, 's nachts boven) voel ik met de dag mijn longen verder opengaan. Zoveel lucht heb ik in geen jaren gehad. Ik had redelijke verwachtingen van dit apparaat, maar dat het zo snel en zo veel effect zou hebben, is een complete verrassing!”

- Astrid

Is de wereld om ons heen echt zo vies?

"Sinds we Ionflow 50 hebben aangeschaft hoeft onze dochter van 7 jaar niet of nauwelijks meer te puffen. Sinds haar geboorte heeft ze een lichte vorm van astma en moest ze regelmatig medicijnen inhaleren om haar benauwde gevoel te bestrijden. Nu we de Ionflow hebben horen we haar zelden of nooit meer zeggen: "ik ben benauwd, waar ligt m`n puffer". Het is verbazingwekkend hoeveel stofdeeltjes en vuil de collector van de Ionflow aan zich weet te binden. Is de wereld om ons heen dan echt zo vies?" 

- Laurens Ruster, Rotterdam

Dochter met Astma van puffer af!

"Onze dochter Britt (14 jaar) heeft al vanaf haar geboorte astma, waar we dure medicijnen voor moesten gebruiken. U leest het goed voor moesten gebruiken, want sinds wij een ion-flow op haar kamer hebben hangen en in de woonkamer hebben staan heeft Britt geen medicijnen meer nodig (dit scheelt per jaar zeker € 600.). Er zijn periodes in het jaar dat Britt extra veel last heeft buiten van benauwd worden, zodra zij dan nu thuis is trekt zij zich een half uurtje terug op haar kamer en is de benauwdheid over. We hadden dit apparaat veel eerder moeten hebben dat had ons heel veel ziekenhuis bezoeken gescheeld. Britt is door de ion flows volledig van haar inhalators af, moet ze alleen nog meenemen als we op vakantie gaan (hadden ze maar een handig camping modelletje). Britt en wij zijn heel gelukkig met de ion flows en halen opgelucht schone adem."

- Karin Booltink, Hoogvliet

Prikkels bij astma en andere longproblemen

Als u last heeft van astma, bronchitis, COPD of een andere luchtwegaandoening dan bent u vaak overgevoelig voor:

 • sigarettenrook;

 • luchtjes en geurtjes (zoals parfum, deodorant, aftershave, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, bak- en braadluchtjes);

 • smog en fijn stof van verkeer en industrie;

 • in de lucht zwevende schimmels, bacteriën en virussen.

astma prikkels verwijderen, luchtreiniger astma, luchtreiniger copd

Dit veelal in combinatie met overgevoeligheid voor allergenen als huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van huisdieren en pollen (stuifmeelkorrels). Met een luchtreiniger kunt u de prikkels grotendeels wegnemen zodat u schone lucht inademt. 

Luchtkwaliteit en astma en COPD

Recent is een vergelijkend onderzoek gedaan naar omgevingsinvloeden en het effect op astmaklachten en longaanvallen bij kinderen. Hieruit is gebleken dat met name meeroken, ingeademde allergenen (huisstofmijt, huisdieren, pollen), kachels zonder rookkanaal en slechte luchtkwaliteit van de buitenlucht longaanvallen veroorzaken. Een goede luchtkwaliteit is dus van cruciaal belang om astmaklachten en aanvallen te verminderen. Een goede luchtkwaliteit zorgt voor een betere gezondheid, minder medicijngebruik en minder schoolverzuim bij kinderen met astma.

LightAir luchtreiniger bij astma en COPD

De LightAir luchtreiniger is extreem efficiënt in het verwijderen van juist deze kleinste stofdeeltjes die tot diep in de longen doordringen en daar problemen veroorzaken. De luchtreiniger verwijdert o.a. rook, allergenen, (ultra) fijn stof, schimmels, bacteriën en virussen en zorgt daarmee voor een betere luchtkwaliteit in huis. U en uw gezin ademt schone lucht in wat uw astma- en COPD klachten aanzienlijk doet verminderen.

 

Plaats een Lightair luchtreiniger in uw huiskamer en slaapkamer en u zou binnen een dag het verschil al moeten merken. U heeft het minder benauwd, hoest minder en kunt vrijer ademhalen. Astma en COPD patiënten die tot gebruik van de Lightair luchtreiniger zijn overgegaan melden veelal het sterk verminderde gebruik of zelfs het niet meer nodig hebben van puffers. Een aanzienlijke verbetering van uw kwaliteit van leven! Stop uiteraard nooit met uw medicijnen zonder overleg met uw (huis)arts. 

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat de negatieve ionen die door de Lightair luchtreiniger geproduceerd worden een positief effect hebben op de longfunctie en daarmee verlichting kunnen bieden aan astma en COPD patiënten. Het is voor negatieve zuurstofionen eenvoudig om de longblaasjes (de alveoli) te bereiken. De negatieve lading van de zuurstofionen prikkelt de reinigingskracht van de longen. Slijm lost op en verontreinigingen worden na opname door vrije macrofagen uit de longblaasjes op het trilhaarepitheel gebracht en via de bovenste ademhalingswegen in de slokdarm geëlimineerd of opgehoest.

De LightAir IonFlow luchtreiniger kopen

Elke Lightair IonFlow high density ionisatie luchtreiniger heeft dezelfde werking en capaciteit en biedt u dus dezelfde bescherming tegen externe prikkels. Kies het model dat het best bij u past. 

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

1

De lucht om u heen zit vol met kleine deeltjes zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

2

Lightair luchtreinigers genereren miljarden negatieve ionen per seconde benodigd om een ruimte van 125m3 te reinigen.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

3

De negatieve ionen geven de deeltjes in de lucht een negatieve lading mee.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

4

De vuilclusters worden deels aangetrokken door de statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De rest daalt neer.

Evolution grouppicture.jpg

De Lightair IonFlow Evolution is het meest populaire model van de Lightair luchtreinigers. De Evolution is net iets lager dan de Signature luchtreiniger en is perfect voor thuis en kantoor.

Signature grouppicture.jpg

De Lightair IonFlow Signature heeft een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. De LightAir Signature is beschikbaar in zwart, wit en houtlook.

ionisatie luchtreiniger, lightair ionflow solution plafond luchtreiniger

De Lightair IonFlow Solution is een unieke plafond luchtreiniger. Zeer geschikt voor slaapkamer, scholen en kantoren.

LightAir luchtreiniger uitproberen

 

Verlies geen geld aan de aanschaf van luchtreinigers die niet doen wat ze beloven. Wij vertrouwen op ons product en bieden u de unieke mogelijkheid om voor 45 euro per maand vrijblijvend de Lightair IonFlow luchtreiniger te testen. U weet vaak na enkele dagen al of deze luchtreiniger voor u de juiste keuze is. Schaft u na de huurperiode de LightAir aan dan krijgt u de helft van de huurprijs weer terug!

Lightair Vardagsrum 5 Sig svart 191128.j

Poll: 

Wat is voor u de reden om een luchtreiniger aan te schaffen?

 

 • Ik heb een allergie (23%)

 • Ik heb astma (8%)

 • Ik heb bronchitus (2%)

 • Ik heb een andere luchtwegaandoening (7%)

 • Ik rook (26%)

 • Ik maak me serieus zorgen over fijnstof vervuiling (10%)

 • Ik woon aan een drukke weg (4%)

 • Ik woon in de stad (2%)

 • Ik heb last van luchtjes in huis (10%)

 • Ik slaap slecht of onrustig (8%)

 

Poll uitgevoerd op lightairshop.eu

Peildatum 24-9-2015

2053 respondenten

In het nieuws

bottom of page