top of page
Toepassingen Lightair luchtreinigers / Luchtreiniger voor bedrijven / Rook luchtreiniger rookruimte: rooklucht verwijderen met Lightair luchtreiniger
rooklucht verwijderen, rook luchtreiniger

Uit testen van TNO blijkt dat de LightAir rook luchtreiniger binnen 1 uur 80% van de rookdeeltjes verwijderd heeft. Na 3,5 uur zijn vrijwel alle rooklucht deeltjes verwijderd. 

geurverspreider, geurmachine

Voorkom geuroverlast,

plaats een geurmachine

Met een geurverspreider buiten uw rookruimte verspreidt u een aangename geur die de rooklucht overstemt.

Luchtreiniger rookruimte

 

Met de Lightair IonFlow luchtreiniger heeft u een kostenefficiënte oplossing voor het verwijderen van rooklucht uit uw rookruimte. Naast de Lightair luchtreiniger bieden wij via smokesolutions.eu tevens professionele rook luchtreinigers en rookafvoersystemen aan als ook complete rookcabines.

 

Sigarettenrook bestaat voor het grootste deel uit ultra fijn stof en fijn stof. De Lightair ionisatie luchtreiniger is zeer effectief in het snel verwijderen van juist deze rookdeeltjes uit de lucht. Onderzoek toont aan dat de Lightair ionisatie luchtreiniger zeer efficiënt is in het verwijderen van rooklucht uit een rookruimte. De Lightair high density ionisatie luchtreiniger produceert een equivalent van 68.000 liter absoluut schone lucht per uur door rookdeeltjes continu te verwijderen. Met deze capaciteit is deze ionisatie luchtreiniger bij uitstek geschikt voor gebruik in een rookkamer of in een rookruimte. De negatieve effecten van meeroken worden hiermee verminderd en u zult merken dat er niet langer een zware muffe rooklucht in uw rookruimte hangt.

 

Verwijderen rooklucht buiten rookruimte

Buiten rookruimtes ontstaat soms rookoverlast. Dat kan zijn omdat de rookafzuiging of luchtreiniging in de rookruimte niet optimaal werkt, maar dat hoeft niet. Het kan ook zijn dat mensen buiten de rookruimte nog rook uitademen of dat u rook ruikt omdat het in de kleren van de rokers mee genomen wordt. Rooklucht heeft een zeer lage reukgrens en ruikt u dus al bij zeer lage concentraties. 

 

De wet stelt dat er buiten een rookruimte geen rookoverlast mag zijn. Om rookoverlast buiten de rookruimte te voorkomen en de luchtkwalitiet te verbeteren is het raadzaam Lightair luchtreinigers te plaatsen of op te hangen in de gang of omliggende ruimtes. De Lightair luchtreiniger verwijderen de rooklucht en zorgen voor schone en gereinigde lucht. 

 

Toepassing Lightair luchtreiniger rookruimte:

Rookruimte KLM business class lounge Schiphol

De KLM business lounge op luchthaven Schiphol is voorzien van een rookruimte. Voor deze rookruimte was Schiphol op zoek naar een effectieve en stijlvolle oplossing om rooklucht te verwijderen en rookoverlast buiten de rookruimte te voorkomen. Ondanks dat de rookruimte werd geventileerd leverde rook buiten de rookruimte hinder op. Fijnstofmetingen op locatie door ons uitgevoerd lieten duidelijk zien dat er inderdaad overlast was tot ver buiten de rookruimte.

 

De Lightair luchtreiniger in de test

Een lange duurtest is uitgevoerd met 8 LightAir Sky ionisatie luchtreinigers (voorloper van de Lightair Solution luchtreiniger) gemonteerd aan het systeemplafond van de rookruimte. Doel was te ervaren en onderzoeken hoeveel rook werd verwijderd door de Lightair luchtreiniger. Subjectieve waarneming van de rookbelasting in de rookruimte, een subjectieve waarneming van de rookhinder buiten de rookruimte en een objectieve fijnstofmeting werden gebruikt om te beoordelen wat het effect was van de luchtreinigers in en buiten de rookruimte.

 

Binnen en buiten de rookruimte geen rookoverlast

Met gebruik van de luchtreinigers is de rookruimte waarneembaar schoner en is de rookruimte eerder schoon. Op de vuilcollector van de ionisatie luchtreiniger is duidelijk te zien hoeveel teer en andere vuildeeltjes worden opgevangen. Een fijnstofmeting buiten de rookruimte wijst uit  dat er geen fijnstof belasting meetbaar is en er dus geen verhoogde fijnstof waarden rond de rookruimte worden gemeten!

 

Doordat veel verontreiniging door de vuilcollectoren van de Lightair luchtreinigers wordt verwijderd wordt het meubilair minder snel vuil, wordt rookoverlast buiten de rookruimte voorkomen en ruikt en is de rookruimte schoner.

 

De Lightair luchtreiniger in gebruik op Schiphol

Voor de rookruimten in de beide business lounges is Schiphol tot aanschaf over gegaan van de Lightair luchtreinigers om de rooklucht te verwijderen. De vuilcollectoren van de luchtreinigers worden om de week uitgewisseld met schone vuilcollectoren om vervolgens te worden gereinigd.

Rook luchtreiniger, rooklucht verwijderen met lightair luchtreiniger

Lightair luchtreiniger bestellen voor uw rookruimte

U kunt de Lightair IonFlow luchtreiniger direct online bestellen door hieronder te klikken op het model van uw keuze. Neem bij grotere aantallen contact met ons op voor een voorstel op maat. 

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

1

De lucht om u heen zit vol met kleine deeltjes zoals bacteriën, virussen, schimmel, pollen, uitlaatgassen, fijnstof etc.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

2

Lightair luchtreinigers genereren miljarden negatieve ionen per seconde benodigd om een ruimte van 125m3 te reinigen.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger

3

De negatieve ionen geven de deeltjes in de lucht een negatieve lading mee.

Lightair IonFlow luchtreiniger, ionisatie luchtreiniger, collector

4

De vuilclusters worden deels aangetrokken door de statische collector, die in feite werkt als een grote magneet. De rest daalt neer.

Evolution grouppicture.jpg
Evolution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Evolution is het meest populaire model van de Lightair luchtreinigers. De Evolution is net iets lager dan de Signature luchtreiniger en is perfect voor thuis en kantoor.

Signature grouppicture.jpg
Signature luchtreiniger

De Lightair IonFlow Signature heeft een stijlvolle, natuurlijke uitstraling. De LightAir Signature is beschikbaar in zwart, wit en houtlook.

ionisatie luchtreiniger, lightair ionflow solution plafond luchtreiniger
Solution luchtreiniger

De Lightair IonFlow Solution is een unieke plafond luchtreiniger. Zeer geschikt voor scholen en kantoren.

bottom of page